Det kommer frem i hotellsøkesiden Trivagos prisindeks for mai. Trivago disponerer priser fra 150 bookingsider og sammenligner priser for vel 700.000 hoteller i hele verden.

Hotellprisindeksen for Norge viser at snittprisen for standard dobbeltrom i Oslo ligger på 1335 kroner, vel 200 kroner rimeligere enn i Bergen. Billigst av de store byene er Trondheim — med en snittpris på vel tusenlappen.

På topp syv av 13 måneder

Snittprisen for Bergen i mai i år er faktisk nøyaktig den samme som for mai i fjor. Også da var hotellprisene her i byen de klart dyreste i landet (se graf). I løpet av de siste 13 månedene har Bergen toppet prislisten i syv av dem.

NETT_hotellpriser_norge.png

— Slett ikke overraskende, sier Erling Falch Monsen, administrerende direktør og eier av Bergen Hotel Gruppen AS og en nestor i hotellbransjen i Bergen.

— At prisene her i Bergen stiger i været i mai, har med etterspørsel og kapasitet å gjøre. Festspillene står for døren, businesstrafikken er stor og ferie- og fritidsmarkedet er allerede i gang. Det pleier å være bra trøkk i bergensmarkedet fra mai og utover, sier Monsen.

Større hotellkapasitet i Oslo

Trivago sammenligner prisene ved å sjekke hva de siste ledige rommene koster. Det betyr at hvis det bare er ti ledige rom igjen på et hotell, så prises disse høyere på grunn av markedsmekanismen.

— Når Oslo ligger såpass mye lavere i pris enn Bergen denne måneden, har det sin forklaring at den totale hotellkapasiteten er større i hovedstaden enn her i byen akkurat nå, sier hotelldirektøren.

Grand Prix-byks i København

I Norden er det bare København som er dyrere enn Bergen i mai. Der et snittprisen 1640 kroner for et standard dobbeltrom.

Den danske hovedstadens hoteller gjorde imidlertid et skikkelig prisbyks i forbindelse med Melodi Grand Prix-finalen forrige helg. Natt til søndag den helgen kostet et dobbeltrom på hotell i København i gjennomsnitt hele 2236 kroner - 85 prosent mer enn samme tid i fjor, ifølge Trivago.