DNB-sjefen gir opp Sbanken hvis klagesak avvises
Konkurranseklagenemda er siste stopp for DNBs forsøk på å sluke Sbanken, og det er uaktuelt å gå rettens vei, ifølge DNB-sjef Kjerstin Braathen.

– Gitt den avtalen vi har med aksjonærene i Sbanken er det nemda som blir endestoppet, sier Braathen til E24.
Hun bekrefter at Konkurranseklagenemda får siste ord i DNBs forsøk på å sluke Sbanken - et oppkjøp som har blitt stanset av Konkurransetilsynet.
DNB har klaget på vedtaket, og saken ligger nå på bordet til nemnda.
– Hvis de skulle finne at de deler våre synspunkter vil de sende saken tilbake til Konkurransetilsynet som vil ha noe tid på å gi en revidert vurdering, sier Braathen.
I motsatt fall er det ikke aktuelt med et søksmål for å forsøke å vinne frem med DNBs syn, ifølge Braathen.
DNB økte overskuddet – vil dele ut over 15 milliarder i utbytte
Konkurranseklagenemda er ventet å komme med en beslutning senest innen 18. mars.
Hvis DNB blir avvist i nemda har banken rett til å ta ut stevning for Gulating lagmannsrett innen tre måneder, ifølge kommunikasjonsdirektør Margrethe Gudbrandsen i Konkurransetilsynet.
Møtte veggen hos tilsynet
Prosessen har trukket ut i tid. DNB varslet første gang om oppkjøpsforsøket i april i fjor. Det skapte raseri og trusler om kundeflukt.
Aksjonærene i Sbanken godtok budet på 11,1 milliarder, men Konkurransetilsynet satt foten ned. Tilsynet mener at oppkjøpet vil svekke konkurransen i markedet for sparing i fond.
DNB har underveis lagt frem såkalte avhjelpende tiltak. Det har ikke vært godt nok for tilsynet, som stanset oppkjøpet i november.
– Det kom til tre forslag om tiltak, og vi har vurdert de grundig og vurdert at de ikke i tilstrekkelig grad fjerner vår bekymring for at konkurransen svekkes, sa konkurransedirektør Lars Sørgard til E24 etter vedtaket om oppkjøpsnekt.
DNB har på sin side sagt at de er «helt uenige i Konkurransetilsynets vurderinger», og leverte klagen til Konkurranseklagenemnda i desember.
Taus om kostnader
Prosessen har kostet millioner.
Sbanken skriver i sin kvartalsrapport torsdag at deres engangsutgifter knyttet til DNB-prosessen var på 4,7 millioner kroner i fjerde kvartal. Til sammen har banken brukt 17,2 millioner kroner.
DNB vil ikke ut med noen tall.
– Vi har ikke gitt ut noen tall om kostnader. Det er vanlig at man i en sånn prosess har noen kostander til advokater og andre som bistår i prosessen. Men vi har ikke publisert noe tall knyttet til prosessen fra vår side, sier Braathen.