Disney-aksjen fyker opp etter sterkt kvartal

Disney melder om flere abonnenter og høyere inntekter enn markedet ventet, mens fornøyelsesparkene i USA er tilbake i pluss. Aksjen løfter seg markant i etterhandelen på Wall Street.

Disney slo markedsforventningene over hele linjen i kvartalet som gikk, da fornøyelsesparkene åpnet dørene igjen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Disney opererer med avvikende regnskapsår, og rapporterer torsdag kveld om sitt tredje kvartal som strekker seg fra april til og med juni.

Fasit er et justert resultat per aksje på 88 cent, og en total omsetning på 17,02 milliarder dollar, tilsvarende 150,6 milliarder kroner. Begge tallene er bedre enn markedet ventet.

På forhånd var det ventet at Disney skulle levere et justert resultat per aksje på 55 cent og en omsetning på 16,8 milliarder dollar, ifølge Bloombergs konsensusestimater.

Disney-aksjen stiger 4,4 prosent i handelen etter stengetid på Wall Street samme kveld.

Parkene i USA tjener penger igjen

Det var også ventet at Disneys fornøyelsesparker skulle melde om sitt første overskudd siden viruspandemien slo inn og tvang parkene til å stenge.

Tidligere i vår åpnet Disney parkene i California igjen – men med begrenset kapasitet. Gjennom sommeren, frem til juni, har selskapet gjenåpnet alle parkene sine rundt om i verden, og jobber nå med å få i gang cruiseskipene og guidede turer, ifølge rapporten.

Nå melder Disney at parksegmentet noterte 4,3 milliarder dollar i omsetning i kvartalet, og et driftsresultat på 356 millioner dollar.

I tillegg til fornøyelsesparkene, inkluderer dette segmentet også inntekter fra produkter og opplevelser.

Men det er bare fornøyelsesparkene i USA som tjener penger, med et driftsoverskudd på to millioner dollar. Ifølge rapporten går internasjonale parker fremdeles med underskudd, med et driftsresultat på minus 210 millioner dollar.

Flere abonnenter

Strømmetjenesten Disney+ har holdt det gående gjennom pandemien. I forrige kvartal slo Disney markedsforventningene for antall betalende abonnenter, som den gang telte 95 millioner.

Nå har antallet abonnenter vokst til 116 millioner – over Bloomberg-estimatet på 113,1 millioner.

I tillegg driver Disney også Hulu og ESPN+, og til sammen har tjenestene nå nesten 174 millioner brukere, ifølge dagens rapport.

Disney+ ble lansert sent i 2019, og har siden den tid tatt opp konkurransen med giganten Netflix.

Etter viruspandmien har strømmetjenesten lansert filmer samtidig som kinopremieren – med et lite tillegg i abonnementsprisen. Det inkluderer Marvel-filmen «Black Widow».

Det kan ha bidratt til å senke billettinntektene til filmen, mener analytikere. Og skuespiller Scarlett Johanssen, som får en prosentandel av billettinntektene fra «Black Widow», har saksøkt selskapet for kontraktsbrudd.

Publisert: