Hildegunn T. Blindheim skal lede Norsk olje og gass

Bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass har ansatt Hildegunn T. Blindheim som ny administrerende direktør etter Anniken Hauglie.

Hildegunn T. Blindheim blir ny administrerende direktør i bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det kommer frem i en melding.

Blindheim har frem til nå vært direktør for klima og miljø i Norsk olje og gass. Den 15. november tar hun over sjefsjobben etter Anniken Hauglie, som nå blir nestkommanderende i NHO.

Hauglie overtok jobben da Karl Eirik Schjødt-Pedersen gikk av i fjor.

– Med Blindheim får Norsk olje og gass en svært dyktig leder med lang fartstid fra organisasjonen og petroleumsnæringen, og med unik innsikt i vår næring og den grønne omstillingen vi står midt oppe i, sier styreleder Monica Bjørkmann i Norsk olje og gass.

Den norske olje- og gassektoren har stått i en krevende omstilling de siste årene, etter flere oljeprisnedturer. Bransjen opplever også økte krav fra investorer og eiere om å satse mer på bærekraftige løsninger som fornybar energi. Equinor og andre store selskaper har flere ganger skjerpet egne klimamål de siste årene.

I 2021 har høyere oljepris og til tider skyhøye gasspriser bidratt til solide inntekter for olje- og gassnæringen. De kommende årene er produksjonen ventet å stige, men både produksjon og aktivitetsnivå vil trolig falle fra midten av 2020-tallet. Dette kan skape utfordringer for leverandørindustrien, som må finne flere ben å stå på.

Produksjonen på norsk sokkelOljedirektoratet venter økt produksjon til 2025

– Går inn i svært viktige år

En viktig satsing for oljenæringen blir å halvere utslippene innen 2030, som er vedtatt i Stortinget. Store klimakutt vil ifølge bransjen kreve økt bruk av strøm fra land, og kan potensielt gi behov for økte investeringer i nett og kraftproduksjon. Flere partier er skeptiske til å bruke mye kraft på oljebransjen, men samtidig skal Norge nå noen svært ambisiøse klimamål.

– Petroleumsnæringen går inn i svært viktige år hvor vi både skal videreutvikle kostnadseffektive olje- og gassprosjekter med lave utslipp fra produksjonen, og forsterke satsingen på nye verdikjeder som CO₂-fangst og lagring, havvind, hydrogen fra naturgass og havbunnsmineraler, sier Blindheim ifølge meldingen.

Den nye lederen av Norsk olje og gass har også erfaring fra Miljødirektoratet og Norsk institutt for luftforskning.

Elektrifisering av sokkelen krever mye kraft: – Umulig uten vindkraftKritiske til Equinors klimamål: – Har tenkt å fyre opp under klimabåletIEA-rapport sår tvil om nye olje- og gassfelt: – Kommer ikke til å sette noen sluttdatoNå vil oljeselskapene elektrifisere: – Viktig for bransjens legitimitetVil investere 50 milliarder på 10 år for å nå klimamålet: Utslippsversting kan bli fullelektriskAp-topper i kronikk: Det blir ingen grønn omstilling uten nok kraft
Publisert: