Britisk oppkjøpsfond vil sluke norsk IT-selskap for 3,8 milliarder

Nok et norsk programvareselskap kan bli kjøpt opp. Budprisen er 68,5 prosent over forrige stengekurs, men under noteringskursen.

Göran Lindö, sjef for Ecoonline.
Publisert: Publisert:

Det britiske oppkjøpsfondet Apax har lagt inn et bud på det Euronext Growth-noterte IT-selskapet Ecoonline Holding.

Budet er et kontantvederlag på 22,75 kroner per aksje. Dermed tilsvarer prisen 3,77 milliarder kroner.

Toppsjef Göran Lindö i Ecoonline sier de er glade for denne nye muligheten til å fortsette å vokse og bygge Ecoonlines posisjon i EHS-programvareområdet sammen med Apax.

– Apax-teamet passer godt sammen med Ecoonline, og deres kunnskap om programvareindustrien og globale ressurser er verdifulle for ytterligere å styrke vår posisjon i det attraktive EHS-programvaremarkedet.

Aksjekursen til Ecoonline stiger 64 prosent når handelen starter på Oslo Børs, til 22,2 kroner per aksje.

Styret anbefaler budet

Ecoonline leverer HMS-programvare til bedrifter.

Styret har enstemmig anbefalt budet, som er et resultat av en strategisk gjennomgang styret annonserte 7. april.

Styreleder Gunnar Evensen sier at styret gitt den overordnede markedsdynamikken valgte å gjennomføre en strategisk evaluering av den mest attraktive veien videre for eksisterende aksjonærer og for selskapet.

– Gjennom dette arbeidet har vi vurdert flere alternativer og konkludert med å anbefale budet fra Apax om å kjøpe alle aksjene i Ecoonline. Styret tror at Apax vil være en utmerket partner for Ecoonline som vil bidra til ytterligere vekst og suksess, sier Evensen.

Flere bud i IT-sektoren

Budprisen tilsvarer en premie på 68,5 prosent siden stengekurs onsdag.

Kursen var 25 kroner per aksje da selskapet hentet penger i forbindelse med at det gikk på børs ved å noteres på Euronext Growth i mars 2021.

Storeier Summa Equity har sammen med GLQ Holdings og Stonebridge 2020, gitt forhåndsaksept av budet.

Ecconline har for øvrig lagt frem tall som viser inntekter på 123 millioner kroner i årets første kvartal, en oppgang fra 95 millioner kroner. Driftsresultatet (ebitda) var på minus 3,9 millioner i kvartalet, mot minus 12 millioner på samme tid året før. Nettotapet var på 33,1 millioner, ned fra 24,6 millioner.

Dette er det tredje budet på IT-selskaper notert Euronext Growth på kort tid. Thoma Bravo-selskapet vil kjøpe Mercell for 3,16 milliarder kroner, mens EG Norge vil kjøpe Ørn Software i avtale verdt 619 millioner.

Publisert: