Evergrandes salgstall stupte

De kontraktsfestede salgene til den gjeldstyngede kinesiske eiendomsgiganten falt 38,7 prosent i 2021, viser ferske tall.

Illustrasjonsfoto
Publisert: Publisert:

Overordnet er bildet blandet på børsen i Asia og Stillehavsregionen tirsdag morgen, men det er solid oppgang i blant annet i Japan, Australia og Singapore.

Slik ser de toneangivende indeksen ut rundt klokken 06.30:

  • Nikkei 225 i Tokyo stiger 1,80 prosent
  • Hang Seng i Hongkong er opp 0,22 prosent
  • Kospi i Seoul er ned 0,17 prosent
  • Shanghai Composite faller 0,16 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore stiger 1,40 prosent
  • ASX 200 i Sydney er opp 1,95 prosent

Evergrandes salgstall stupte

Den kriserammede kinesiske eiendomsutvikleren salgstall falt kraftig i 2021 sammenlignet med året før. De kontraktsfestede salgene falt 38,7 prosent, viser tall fra selskapet tirsdag, melder CNBC.

Salgstallene kommer dagen etter at handelen med Evergrande-aksjen ble stanset på Hongkong-børsen, ifølge selskapet fordi de skulle offentligjøre «innsideinformasjon». Rundt klokken 6 norsk tid er handelen startet igjen.

Evergrande-aksjen er ved 6:30-tiden opp rundt 7 prosent.

Evergrande er verdens mest gjeldstyngede eiendomsutvikler, ifølge Reuters, med en gjeld på rundt 300 milliarder dollar. Gjeldskrisen i selskapet, som er en av Kinas største eiendomsutviklere, har rystet markedet gjennom høsten og skapt frykt for at hele den kinesiske økonomien skal destabiliseres.

Les også

Evergrande har gjenopptatt 92 prosent av sine boligprosjekter

Kinesisk innstramming i februar

Det siste årets har Kina kommet med flere regelendringer for børsnotering av kinesiske selskaper i utlandet.

Tirsdag melder landets cybersikkerhetsmyndighet om innføringen enda en fra 15. februar, skriver Reuters. Plattformselskaper som har mer enn 1 millioner bruker må etter denne datoen gjennom en sikkerhetsevaluering før de kan børsnoteres i utlandet. Fra 1. mars blir det også strengere kontroll av algoritme-bruken.

De nye reglene ble annonsert i fjor, og kan potensielt påvirke Tiktok-eier ByteDance, netthandelgiganten Alibaba og en rekke andre selskaper, ifølge Reuters. Teknologi-aksjer som Tencent falt i Hongkong tirsdag, melder CNBC.

Publisert: