Ifølge den britiske avisen the Guardian trodde ikke folk sine egne øyne da Murdoch dukket opp med egen profil på Twitter nyttårsaften. Mannen som mer enn noen annen kan ha grunn til å bryte imaget fra 2011, ble lansert av sitt eget selskap, News Corporations, administrerende direktør Jack Dorsey.

Med sin egen stemme, på sin egen måte, @RupertMurdoch er nå på Twitter, annonserte Dorsey.

The Guardian mener tidligere visestatsminister John Prescott svarte for manges følelser da han refererte til telefonavlyttingsskandalen i en hilsen til Murdoch:

Velkommen til Twitter …@rupertmurdoch, skrev han. Jeg har lagt en nyttårshilsen til deg på min mobilsvarer.

Avlyttingsskandalen

Murdoch måtte i 2011 som eier av News Corp., svare for telefonavlyttingsskandalen som rammet flere av hans britiske aviser og blant annet førte til at informasjonssjef for statsminister David Camerons parti, Andy Coulson måtte gå, det samme måtte visepolitimesteren i London, John Yates . Det var også i 2011 , på grunn av den samme skandalen, at tabloiden News of the World ble lagt ned. Journalister hadde hacket mobilsvarere til en rekke kjente mennesker, også den drepte 13-åringen Milly Dowler , noe som ga de pårørende falskt håp om at hun var i live.

Blant Murdochs egne ytringer sitt første døgn på Twitter er at George Clooney fortjener en Oscar for sin rolle i The Descendants, hvis distributør er News Corp.-eide Fox Searchlight Pictures.

Til tross for at Twitter går god for at Murdochs konto tilhører ham, har mange på det sosiale nettstedet tvilt på identiteten.

Michael Wolf redaktør i Vanity Fair og Murdochs biograf, skriver at twitreren Murdoch er ”falsk, falsk”. En annen twitrer, @factor50, sier: Det kan ikke være ham, for alt han skulle twitret er BEKLAGER, i hver setning.

Om det er mediemogulen selv, får vi kanskje svar på i løpet av det nye året.