Den siste måneden har kursen gått opp 19 prosent, mens fasit for de siste 12 månedene viser minus 10 prosent.

Onsdag presenterer selskapets konsernsjef Jørgen Ole Haslestad og finansdirektør Torgeir Kvidal resultatet for andre kvartal på en pressekonferanse i Oslo.

Yara ble i mai i fjor siktet for grov korrupsjon etter at selskapet selv varslet om mulige ulovlige utbetalinger i forbindelse med selskapets etablering i Libya og et samarbeid om produksjon og salg av gjødsel i India. Forholdene omfatter også et tidligere Yara-eid selskap i Sveits.

I mai i år ble to konserndirektører, Tor Holba og Hallgeir Storvik, samt tidligere konsernsjef Thorleif Enger siktet for medvirkning til grov korrupsjon.

Yaras egen gransking, som har pågått parallelt med Økokrims etterforskning, har avdekket uregelmessigheter. Yara har dessuten vedgått at det har funnet sted «uakseptable utbetalinger» fra et sveitsisk selskap som den norske gjødselgiganten har deleid og samarbeidet med, kommer det fram i granskingen, som ble ledet av Jan Fougner i advokatfirmaet Wiersholm

Yara, som springer ut av Norsk Hydro, er verdens største leverandør av mineralgjødsel. Selskapet har over 7.600 ansatte og er representert i mer enn 50 land. Staten er største aksjonær og eier 32,6 prosent av Yara gjennom Nærings— og handelsdepartementet. (©NTB)