Høydepunkter

  • Fantastisk skjerm
  • God byggekvalitet
  • Bra kamera
  • Super musikktelefon
  • Lett å bruke Ulemper

For å begynne med utsiden: Dekselet er laget i en sterk plasttype som er gjennomfarget. Det vil si at eventuelle riper ikke synes så godt. Telefonen er tynn, og selv om skjermen er 4,7 tommer stor er telefonen i praksis ikke så veldig mye større ennSamsung Galaxy S II.

Stor og god skjerm

Skjermen har en oppløsning på 720 x 1280 piksler, og en pikseltetthet på 312 PPI. Hvis dette var et Apple-produkt ville de kalt det et "Retina Display". Vi kan i grunnen oppsummere skjermen som en av de beste vi har sett.

One X har fåttAndroid 4.0og menysystemet Sense 4. Dette bygger på Sense-systemene fra tidligere HTC-telefoner, men er forbedret på en rekke punkter. Det er kjapt og enkelt i bruk, og gjør telefonen veldig grei å håndtere.

Superprosessor

Telefonen har fåtten firekjerneprosessor, og dermed kan ta unna tunge oppgaver uten problemer.

Dette krever nødvendigvis en del ekstra strøm. Derfor har telefonen også fått en femte prosessor, som tar over når det er mindre krevende oppgaver som skal løses.

Dette er for eksempel musikkavspilling eller å holde liv i bakgrunnsprosesser mens telefonen er i hvilemodus.

I praksis er One X en råsterk telefon. Den kjører tunge spill med største letthet, og alt går smidig her. Det lugger praktisk talt aldri.

Kombinert med rask internettforbindelse er dette en telefon som fungerer helt utmerket til surfing.

Topp til musikk

HTC har også gjort seg flid med lydmaskinvaren, og resultatet er svært godt. Lyden er veldig god, rett og slett. Men det fordrer at du kjøper et bra hodesett.Vi har testet med Beats Solo HD, som HTC anbefaler, og Nokia Purity HD. Lyden er god i begge, men vi syns Nokia-hodesettet passer best.

LES OGSÅ:Test av Nokia Purity HD headset by Monster, hos Mobili.no

Smart kamera

Kameraet er et annet høydepunkt. Det starter lynraskt, og fokuserer på 0,2 sekunder.

Et smart grep er at du ikke trenger å velge mellom video eller foto når du starter kameraet. Du kan enkelt og greit begynne å filme eller ta bilder uten å måtte velge dette på forhånd.

One X har en egen bildebehandlingsbrikke som behandler bildet før det lagres. Dette gir bilder med flere detaljer.

Bildene blir gode, og One X er blant de aller beste kameratelefonene du får kjøpt i dag.

Vi er riktignok ikke klare til å kaste digitalkameraet ennå, da telefonen i likhet med de fleste andre produserer en del støy under lav belysning, og kan slite litt med å over— eller undereksponering.

SE OGSÅ:Bilder og video tatt med HTC One X (hos Mobili.no)

One X er en svært god telefon å prate i. Det er god lyd i både mikrofon og høyttaler.

Ikke fri for svakheter

Her er det altså svært mye som er svært bra. Likevel er ikke One X en telefon uten svakheter. Batteriet varer ikke spesielt lenge. Om du bruker telefonen aktivt må du nesten regne med å lade to ganger om dagen.

Utnytter du den sterke maskinvaren forsvinner strømmen raskt. Også den store skjermen bruker en god del strøm. Ved vanlig bruk må du regne med å lade hver kveld.

Når det er sagt tipper vi dette er et kompromiss de fleste som kjøper One X vil klare å leve med. Batteri som går fort tomt er da heller ikke et problem som er spesielt for denne telefonen.

Det som er verre er at HTC har glemt å legge ripesikkert glass foran kameralinsen.

I stedet har de valgt plast som lett lar seg ripe opp. Ikke smart når telefonen hviler på kameraet når den ligger på bordet.

HTC har også valgt å droppe en egen utløsertast for kameraet. Det syns vi er ganske dumt, for vi savner virkelig dette her.

Det føles litt knotete å måtte fikle med skjermen for å starte kameraet og ta bilder.

Vi skal nevne at telefonen ikke har minnekortstøtte heller.

Du får 25 GB å lagre filer og bilder på, og i tillegg 25 GB lagringsplass i skytjenesten Dropbox, så det er i seg selv ikke lite lagringsplass å boltre seg på. Men du kan altså ikke utvide minnet på telefonen.

Alternativene

HTC har laget den klart råeste telefonen du får kjøpt i dag. Dette er mobilen du skal ha om du vil ha det beste akkurat nå. Men det skorter heller ikke på gode alterantiver. Samsung Galaxy Note er en telefon for deg som vil ha det stort. Skjermen er hele 5,3 tommer stor, noe som gjør at telefonen er en slags mellomting mellom mobil og nettbrett. Den koster i skrivende stund rundt 4800 kroner. Da får du halvparten så mye minne, men også mulighet for minnekort.

Les test av Samsung Galaxy Note

Sony Xperia S har noe mindre skjerm, men samme oppløsning, bra kamera og det du trenger av teknologi. Her får du tokjerneprosessor men ikke støtte for minnekort. Den koster fra 3800 kroner.

Les test av Sony Xperia S

Samsung Galaxy S II er fortsatt en aktuell telefon. Skjermen er mindre og oppløsningen lavere, men vi mener dette fortsatt er en av de beste skjermene på markedet. Selv om den "bare" har tokjerneprosessor har Galaxy S II mer enn nok kraft til det meste.

Les test av Samsung Galaxy S II

Apple iPhone 4S er også et aktuelt alternativ dersom kamera og underholdning er viktig for deg. Vi skal da nevne at skjermen er mye mindre. Til gjengjeld kan du få den med inntil 64 GB lagringsminne.

Les test av Apple iPhone 4S

Glem heller ikke at bådeHuaweiogLGsnart slipper sine firekjernetelefoner, så One X får neppe regjere som markedets kraftigste altfor lenge.

Om du ikke syns en pris på 5200 kroner er noe problem er HTC One X en av de helt klart beste telefonene du får kjøpt akkurat nå.

Det som gjør at toppkarakteren likevel ryker er først og fremst at batteriet fort går tomt og at plasten over kameralinsen er altfor lett å ripe opp.

Les hele testen av HTC One X hos Mobili.no