Skogen Lund er i dag konserndirektør og leder av Telenor Digital services & Broadcast. Hun slutter nå i den stillingen for å bli ny administrerende direktør i NHO.

— NHO har et helt sentralt oppdrag i det norske samfunnet som forsvarer av næringslivets interesser. Det oppdraget ser jeg frem til å lede. Jeg har som president og visepresident i NHO lært organisasjonen å kjenne og vil ta med meg det som en styrke inn i jobben. Jeg vet også hva som er organisasjonens potensial: Vi har kunnskap og innflytelse. Jeg vil sette mine krefter inn på å få til et enda større og sterkere NHO og kjempe for interessene til våre 21.000 små og store medlemsbedrifter, sier Skogen Lund.

Skogen Lund tiltrer i stillingen som NHO-sjef 1. november.

Mange sjefsjobber

46-åringen har siden april 2010 vært NHOs president. I perioden 2008 – 2010 hadde hun rollen som visepresident i NHO.

Før hun ble konserndirektør i Telenor var hun administrerende direktør og kommersiell direktør i Aftenposten. Hun har vært konsernsjef i Scanpix Scandinavia, administrerende direktør og redaktør i Scandinavia Online, og hun har hatt ulike lederstillinger i Unilever og Coca-Cola

- Vi kan med tilfredshet meddele at Kristin Skogen Lund har takket ja og tiltrer jobben som administrerende direktør i NHO 1. november, sier ansettelsesutvalgets leder Heine Wang i en pressemelding mandag morgen.

Da det ble kjent at John G. Bernander sa opp stillingen, nedsatte NHOs styre en ansettelseskomité. Skogen Lund var ett av medlemmene. Hun valgte imidlertid å trekke seg fra komiteen fordi hun var kandidat til stillingen.

Det var et enstemmig styre som besluttet å tilby Skogen Lund stillingen.

Takk til Telenor

Telenor sier de starter arbeidet med å finne Skogen Lunds etterfølger umiddelbart.

— Det er med blandede følelser jeg forlater Telenor. Det er en virksomhet med en suksess og en kompetanse blant de ansatte jeg tror få helt har forstått, og jeg har hatt den glede å ta del i diskusjoner, beslutninger og en utvikling av selskapet de årene jeg har vært her som har vært utrolig lærerikt. Når jeg nå likevel velger å forlate Telenor, er det fordi jeg har fått en unik mulighet i NHO, sier Skogen Lund.