Kjell Inge Røkke troppet torsdag formiddag opp i rådhuset i Bærum kommune for å selge inn planene om å bygge oppunder 130.000 kvadratmeter med bolig og næringsarealer på Fornebu i kommunen.

Tomt til 780 milioner

Røkke er hovedaksjonær i Aker som kjøpte tomten for 780 millioner kroner så sent som i november i fjor, fra Fornebu Utvikling. Røkkes planer er nærmere 30.000 kvadratmeter større enn reguleringsplanen åpner for – og derfor vil moldenseren personlig legge frem sine ideer for kommunens planutvalg.

Aker-tomten ligger inntil den tidligere fotballarenaen Telenor Arena på nord og vestsiden. Her vil Aker bygge lokaler som i fremtiden kan huse det nyutskilte selskapet Kværner.

— Vil skape arbeidsplasser

— Vi skal rekruttere 400 nye mennesker hvert år, slo Røkke fast, og understreket behovet for varierte boligtyper i området for at både unge og eldre skal kunne bo i nærhet til Akers arbeidsplasser.

- Blir Bærum den andre oljehovedstaden i Norge?

— Den kan ikke bli noe den allerede der. Ser du på kunnskapen som er rundt E18-aksen og med Statoil der ute er det en utrolig viktig akse og en klynge.

Håper på lynkjapp regulering

— Det er eventyrlig for dere hvilke typer mennesker som flytter inn hit, sier han om de potensielle kjøperne og arbeiderne på det gamle flyplassområdet.

Røkke ber om en lynkjapp regulering av tomten som er tenkt å huse Kværners hovedkvarter. Allerede i år vil Aker ha denne tomten klar, slik at Kværner kan flytte inn i 2014.