Nicolai Tangen avviser at eliteseminaret var smøring

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Til NRK søndag kveld avviser påtroppende Oljefond-sjef Nicolai Tangen at den mye omtalte eliteturen til USA var ment som kameraderi eller smøring.

– Det er jo helt feil, fordi det var ingen i ansettelseskomiteen som var med på den turen og Yngve Slyngstad har heller ikke vært involvert i ansettelsen av meg, så det er helt feil, svarer Tangen til NRK på et direkte spørsmål.

På spørsmål om hva det er konkret som gjør at han ikke ser på det som en «smøresak» sier han:

– Fordi at de som tok den beslutningen ikke var med på turen, og fordi dette seminaret ble planlagt flere år i forveien.

Han understreker samtidig at han på tidspunktet for seminaret ikke hadde noen planer om at han skulle ende opp i stolen som påtroppende sjef for Oljefondet.

VG skrev lørdag om Nicolai Tangens «drømmeseminar» i USA. I november i fjor inviterte finansmannen til et tre dager langt opphold i Philadelphia.

Tangen, som i mars i år ble presentert som Oljefondets nye sjef, leide inn to privatfly og dekket hotell, mat og drikke og underholdning for mange av de rundt 150 deltagerne. 35-40 kom reisende fra Oslo, opplyste Tangen til VG.

Julie Brodtkorb som leder representantskapet i Norges Bank bekreftet til VG søndag at de vil ha ansettelsen av Tangen på bordet førstkommende tirsdag.

– Vi har innkalt den faste komité i representantskapet i Norges Bank til møte tirsdag. Agenda er å eventuelt å be om et ekstraordinært møte i representantskapet for å få en redegjørelse av prosessen rundt ansettelse av Tangen, sa Brodtkorb.

Innrømmer at han hadde en samtale på seminaret med Slyngstad om Oljefondet

Les også:

Slyngstad kan ha brutt Norges Banks etikkregler da han lot Tangen spandereNorges FN-delegasjon snur etter «beklagelig feil»: Betaler for milliardær-seminar
Publisert: