Google etterforskes etter klage fra Forbrukerrådet

Det irske datatilsynet starter nå etterforskning av Google etter en felles klage fra Forbrukerrådet og syv andre europeiske forbrukerorganisasjoner.

Publisert Publisert

ETTERFORSKES: Det irske datatilsynet varsler at de vil starte etterforskningen av Google. Selskapet er anklaget for brudd på personvernlovgivningen. Foto: Foto: AP Photo / Michel Euler / NTB scanpix.

  • NTB

Organisasjonene mener Google har brutt den europeiske personvernlovgivningen. I en felles rapport fra 2018 viste de hvordan selskapet har sporet brukerne døgnet rundt uten at de gir lovlig samtykke til det.

Forbrukermyndighetene er også kritiske til at Google gjennom mobilbruk kan få informasjon om personlige forhold som seksuell orientering og religiøs overbevisning.

Google har sitt europeiske hovedkvarter i Dublin, og det er derfor det irske datatilsynet som har ansvaret for å behandle klagen som ble levert allerede i 2018.

Det franske datatilsynet bøtela i januar Google med 50 millioner euro i en liknende sak. Denne dreide seg om manglende informasjon og samtykke knyttet til persontilpasset reklame.

Publisert