Mohn-nevø tjente en halv milliard

Nevøen og søsteren til Trond Mohn tjente i fjor en halv milliard på investeringselskapet Marit Mohn AS, som de eier sammen.

Publisert:

SOLID UTBYTTE: Stian Westlake (bilde) og moren Marit Westlake Mohn tar ut 150 millioner kroner av investeringsselskapet Marit Mohn AS, som de eier sammen.

Selskapet eies av Trond Mohns søster, Marit Westlake Mohn og hennes sønn Stian Westlake, med henholdesvis 51 og 49 prosent av aksjene.

De bor begge i Storbritania, men pengene deres stammer fra eierskapet i Frank Mohn-konsernet, hvor Marit i sin tid eide 20 prosent.

Sammen med broren

Etter at pumpekonsernet ble solgt til svenske Alfa Laval havnet salgssummen på 13 milliarder kroner i investeringsselskapet Wimoh AS, som Marit Westlake Mohn nå eier sammen med sin bror Trond Mohn.

Sønnen til Trond, Frederik ble kjøpt ut av Wimoh i desember i fjor, slik at Marit nå har økt sin eierandel i selskapet til 29,5 prosent, mens Trond har 70,5 prosent.

150 millioner i utbytte

Det er pengene fra Wimoh AS som havner videre i Marit Mohn AS. Og av overskuddet i dette selskapet på en halv milliard kroner i fjor tar hun og sønnen ut et samlet utbytte på 150 millioner kroner. Resten går til å styrke egenkapitalen i Marit Mohns AS som ved utgangen av fjoråret var vokst til 2,7 milliarder kroner.

Av disse opptjente midlene var en drøy milliard plassert i aksjer, neste like mye er i obligasjoner, mens en halv milliard stod som bankinnskudd.

Publisert: