Statsministeren: Skjenke-stoppen blir stående til neste uke

Tross press fra flere partier, oppheves ikke det nasjonale skjenkeforbudet. Men statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier de jobber med en ny vurdering. 

VIL IKKE SNU: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og hans regjering gjør nå nye vurderinger av den omdiskuterte skjenkestoppen, men vil ikke oppheve den umiddelbart.
Publisert: Publisert:

– Dere kommer ikke til å snu på dette skjenkeforbudet i dag? 

– Nei, vi jobber med dette nå inn mot neste uke. Tiltakene må få virke noe tid og vi må bruke de dagene etter nyttår til å se omfanget av spredningen, sier Støre til VG.

– Jeg ser Helsedirektoratet nå snakker om at vi kan stå overfor tidenes bølge, det er et dypt alvor i det, fortsetter han.

Så regjeringen har ingen planer om å oppheve skjenkestoppen før 14. januar.

Aldri før gjennom pandemien har blitt registrert så mange smittede på én dag som i går (tirsdag).

– Det forteller litt om drivet i smittsomheten. Hva morgendagen vil bringe på det og hva vi kan lese om innleggelser, smitte og vaksine, det vet jeg ikke, men jeg håper å se en kraftig økning i vaksineinnsatsen, sier statsministeren, og påpeker at det kan gi mindre karantene, øke beskyttelsen mot viruset og gi mindre alvorlig sykdom. 

Både Frp og MDG fremmet onsdag forslag om å oppheve skjenkestoppen umiddelbart. Skjenkestoppen var også tema da Arbeiderpartiets stortingsgruppe hadde møte onsdag ettermiddag

– Jeg får tilbakemeldinger fra vår stortingsgruppe om uro knyttet til både skjenkestopp, sårbare grupper, de som mister jobben – og en full runde på strømpriser. Det er ikke noen bedre virkelige verden-tilbakemeldinger enn å høre på de i stortingsgruppen, sier statsministeren. 

Han sier de har daglig kontakt med partene i arbeidslivet, og hører fra aktører i utelivet hvor hardt dette rammer. 

– Vi kommer til å ta det med oss inn i den vurderingen vi gjør av tiltakene nå. Og så skal vi konkludere med hvordan det blir etter at de fire ukene er omme, sier Støre.

Se også:

Publisert: