Seks personer dømt til fengsel for hvitvasking av 58 millioner

Publisert: Publisert:
Førstestatsadvokat Marianne Bender i Økokrim.
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Seks personer tilknyttet et nettverk i maler- og renholdsbransjen er dømt til totalt 12 år i fengsel for hvitvasking og økonomisk utroskap for til sammen 58 millioner kroner, skriver Økokrim i en melding.

Økokrim skriver at en 31 år gammel kvinne i Oslo tingrett nylig ble dømt til ubetinget fengsel i 1 år og 3 måneder for grov hvitvasking av rundt 2,5 millioner kroner.

«Dette er den sjette dommen i kjølvannet av at Økokrim i 2019 avslørte et stort hvitvaskingnettverk i maler- og renholdsbransjen», heter det i meldingen.

– Dette er omfattende og alvorlige saker som tapper samfunnet for store verdier i unndratt skatt og avgift, og som bidrar til arbeidslivskriminalitet. Det krever også store ressurser å etterforske slike store hvitvaskingsnettverk, uttaler førstestatsadvokat Marianne Bender i Økokrim.

I meldingen står det at det er inndratt rundt 4,5 millioner kroner som de domfelte har tjent på den kriminelle virksomheten. Personene er også fradømt retten til å drive næringsvirksomhet.

Tre personer er fremdeles under etterforsking i det samme sakskomplekset, som inkluderer cirka 20 virksomheter som har reelle kunder i markedet, og åtte foretak som fremstår som «tomme».

Publisert: