Adevinta-sjefen med saftig milliongevinst etter Ebay-jafs

Konsernsjef i Adevinta Rolv Erik Ryssdal rir oppkjøpsmeldingen til topps. Han kan notere en papirgevinst på 6,3 millioner siden oppkjøpet ble annonsert.

RYSSDAL: Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal kan notere en papirgevinst på 6,3 millioner siden oppkjøpet av rubrikkselskap i Ebay.
  • Mads Yksnøy
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Tirsdag formiddag ble Adevintas oppkjøp av Ebays rubrikkvirksomhet annonsert. På den tid har Adevinta-aksjen steget fra 115 til 157 kroner, med en vekst på rundt 37 prosent.

Rolv Erik Ryssdal, konsernsjef i Adevinta, har 150.065 aksjer, ifølge oversikten over primærinnsidere, publisert i slutten av mai.

Det betyr at selskapets aksjeløft tirsdag gir Ryssdal en papirgevinst på rundt 6,3 millioner kroner.

Den totale verdien av Ryssdals aksjebeholdning i selskapet han leder ligger i skrivende stund på 23,5 millioner.

Ryssdals eierandel steg nylig med 41.526 aksjer etter at selskapet overførte rundt 128.000 aksjer til flere av sine ansatte. Overføringen kommer av et internt insentivprogram igangsatt av Schibsted i forkant av Adevintas fisjon fra Shibsted-konsernet.

Noen av de ansatte som også vinner stort på avtalen er visepresident Antoine Jouteau og sjef i Adevinta Spania, Gianpaolo Santorsola.

Disse står igjen med henholdsvis 1.3 millioner og 987.000 etter avtalen.

Adevinta sluker Ebays rubrikkvirksomhet i avtale verdt 84,7 mrd.

– Veldig god avtale

Under børsnotering i april i fjor var Adevinta klar på selskapets vekst skulle skje gjennom oppkjøp, med en målsetting om å være en ledende global aktør innen digitale rubrikktjenester.

Etter morgenens offentliggjøring er analytikerne klare på at oppkjøpet er bra for Adevinta.

–Alt i alt ser det ut som en veldig god avtale for både Adevinta og Schibsted, sier Carnegie-analytiker Eirik Rafdal til E24.

For ordens skyld: E24 er et datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte av E24s journalister har aksjer i Schibsted, gjennom deltagelse i konsernets aksjespareprogram for ansatte. Noen av disse kan også ha aksjer i Adevinta, etter at selskapet ble skilt ut fra Schibsted i 2019.

Publisert: