Første kvinne med egen milliardformue i Norge

Dale of Norway-eier Hilde Midthjell er den første kvinnen i Norge som har opparbeidet seg en milliardformue selv, ifølge Kapitals ferske kåring av landets rikeste. Fortsatt er John Fredriksen på topp.

Publisert Publisert

INVESTERTE: Hilde Midthjell kjøpte i 2013 ut de siste øvrige aksjonærene i Dale of Norway, og ble eneeier. I tillegg skjøt hun inn 15 millioner kroner for å styrke kapitalen i selskapet. ARKIVFOTO: ROAR CHRISTIANSEN

  • NTB
  • Jon Tufto
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

I 2010 ble hun deleier i Dale of Norway, og har gradvis kjøpt seg videre opp til hun høsten 2013 ble eneeier av den tradisjonsrike strikkebedriften på Dale.

– Resultatene var gode både i 2010 og 2011, men så skled det ut. I en slik bedrift er det ekstremt viktig å ha kontroll på alle detaljer, sa hun til BT i 2014.

Les også

Mohn går inn i genser-bransjen

Vellykket snuoperasjon

I intervjuet fortalte hun om snuoperasjonen som skulle skyte fart i Dale of Norway. Operasjonen ser ut til å ha vært vellykket, for i fjor gikk bedriften med 6,4 millioner kroner i pluss (se regnskapstall her).

Da BT snakket med Midthjell for ganske nøyaktig ett år siden, fortalte hun at hun så lysere på fremtiden for tekstilprodusenten, etter et par tøffe økonomiske år.

– Jeg følte jeg ikke hadde noe valg. Det var bare å kaste seg rundt og rydde opp. Vi var et skip med en del hull som måtte tettes, sa Midthjell da.

Fredriksen rikest

Norsk-kypriotiske Fredriksens formue har krympet med 5 milliarder kroner, til 92 milliarder, ifølge bladet Kapital. Blant annet skyldes det at han har tapt mye på aksjene i riggselskapet Seadrill.

Norges nest rikeste er Rema-eier Odd Reitan, som ifølge Kapitals beregning har en formue på 43 milliarder kroner. Så følger Johan Johansson i Norgesgruppen med en formue på 35,5 milliarder kroner.

Listen viser at det er 251 milliardærer i Norge.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Fikk Dale opp av bølgedalen

  2. Set strek for 136 år med garnhistorie

  3. Mohn går inn i genser-bransjen

  4. Retten må nøste opp i strikkefloke

BT anbefaler

Ble klappet inn i garderoben: – Vi er Brann. Vi skal være et topplag.

Slik var Ballspark-sendingen.

LES SAKEN
  1. Kapital
  2. Dale
  3. Strikking