PGS steg på negativ Oslo Børs

Stemningen på Børsen surnet etter fall fra start på Wall Street. Seismikkselskapet PGS klatret etter å ha landet kontrakt i Brasil.

Illustrasjonsfot av et PGS-skip.
Publisert: Publisert:

Oslo Børs holdt seg i positivt terreng mye av torsdag, men bikket over i minus mot slutten av handelsdagen.

Hovedindeksen endte til slutt ned 0,30 prosent.

Stemningen på Oslo Børs surnet ytterligere etter at Wall Street i USA åpnet ned. Rundt stengetid i Oslo har nedgang i USA tiltatt ytterligere, og teknologiindeksen Nasdaq leder an med et fall på 2,5 prosent.

De viktigste børsene i Europa er også preget av nedgang torsdag ettermiddag. Fallet tiltok akkurat som i Oslo etter at handelen på Wall Street åpnet.

Investtech: Børsvinnerne som kan fortsette å stige

Oljeprisen klatret torsdag formiddag, men har falt noe tilbake i løpet av ettermiddagen. Prisen ligger likevel høyere enn ved midnatt og da Børsen stengte i går.

Nordsjøolje (brent spot) omsettes for rundt 82,6 dollar kort tid etter stengetid på Oslo Børs. Det er opp 0,4 prosent, eller 0,35 dollar, siden midnatt.

Slik gikk det med et knippe av de mest omsatte aksjene:

  • Equinor steg 0,90 prosent
  • Aker BP steg 0,20 prosent
  • DNB steg 1,71 prosent
  • Norsk Hydro falt 0,77 prosent
  • Rec Silicon falt 5,37 prosent
  • Frontline falt 4,0 prosent

PGS skyter fart

PGS stiger torsdag etter å ha blitt tildelt en kontrakt av Petrobras for en 4D-undersøkelse på Barracuda-Caratinga-feltet i Campos-bassenget utenfor Brasil.

Pareto anslår en kontraktsverdi på 110 millioner dollar, som tilsvarer over én milliard kroner med dagens kurs.

PGS-aksjen endte dagen opp 3,89 prosent.

«Kostnaden for å mobilisere fartøyet «Ramform Victory» er en del av prosjektkostnaden og PGS har ikke tatt noen beslutning om å operere fartøyet etter at kontrakten er fullført (som indikerer en solid ebitda-margin). Verdien er rundt 110 millioner dollar og vi antar en reaktiveringskostnad for fartøyet på rundt 7-10 millioner dollar», skriver Pareto Securities.

DNB-fond jekker opp veddemålet på XXL-ras

Aker Solutions sikrer kontrakt

Oljeserviceselskapet Aker Solutions landet torsdag en ny kontrakt med Wintershall DEA på mellom 500 millioner og 1,5 milliarder kroner.

Selskapet skal levere et undervannssystem for Dvalin Nord-feltet. Systemet skal knytte sammen Dvalin Nord-feltet med Heidrun plattformen.

Arbeidet starter umiddelbart, og vil vare frem til 2025, skriver selskapet.

Aker Solutions-aksjen steg 1,35 prosent torsdag.

Havila Kystruten under emisjonskurs

Cruiserederiet Havila Kystruten har hentet 300 millioner kroner i friske midler gjennom en rettet emisjon, bekreftet selskapet sent onsdag kveld.

Tegningskursen i emisjonen var 12 kroner per aksje, som er solid rabatt stengekursen på 17,05 kroner per aksje.

Skipsreder Per Sævik og familien skyter inn rundt 181 av millionene gjennom familieselskapet Havila Holding, og vil fortsatt sitte på mer enn 60 prosent av aksjene i selskapet.

Pengene skal brukes til arbeidskapital for å sikre likviditet for driften frem til turistsesongen neste år, opplyses det. I tillegg til å ha nok likviditet til å ikke bryte med krav i forbindelse med selskapets finansiering.

Havila Kystruten-aksjen falt over 33 prosent torsdag til en kurs på 11,4 kroner aksjen, som er under tegningskursen i emisjonen.

Publisert: