Equinor henter ny finansdirektør fra britisk selskap

Konsernsjef Anders Opedal mener Ulrica Fearn kommer til å bidra til fornying og økt mangfold i konsernledelsen i Equinor.

TILBAKE TIL SKANDINAVIA: Ulrica Fearn går fra britiske BT til Equinor.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Ulrica Fearn blir ny konserndirektør for økonomi og finans i Equinor. Det opplyser Equinor i en pressemelding onsdag morgen.

Fearn tar over rollen 16. juni. Svein Skeie er fungerende i rollen frem til den datoen, og går da over til å bli direktør for CFO, virksomhets- og risikostyring.

Lars Christian Bacher gikk av som finansdirektør 1. november i år. Han er ansatt i selskapet frem til juni neste år, men har allerede sluttet i stillingen.

Fearn er i dag finansdirektør i det britiske telekomselskapet BT.

– Etter å ha levert solide resultater innen drift, kontroll og fellestjenester i BT, vil hun bli et sterkt bidrag i ledelsen av Equinor. Ulrica bidrar også til fornying og økt mangfold i konsernledelsen, sier konsernsjef Anders Opedal i Equinor i pressemeldingen.

Fearn blir blant annet ansvarlig for skatt, investorrelasjoner, virksomhets- og risikostyring og regnskap.

– Jeg gleder meg til å begynne i Equinor og vende tilbake til Skandinavia som jeg kommer fra, sier Fearn i pressemeldingen.

Hun har en mastergrad i bedriftsøkonomi og finans fra Universitetet i Halmstad, Sverige. Før jobben i BT jobbet hun i drikkevareselskapet Diageo.

Slik blir Anders Opedals nye konsernledelse i EquinorLars Christian Bacher går av som finansdirektør i Equinor
Publisert: