Tilbakekaller Maarud-potetgull etter kontakt med mus

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Årsaken til tilbaketrekningen er at det har vært en hendelse i forbindelse med produksjon av Potetgull Salt & Pepper 250 g, hvor en krattspissmus har vært i kontakt med produktet.

Det skriver Maarud i en pressemelding torsdag.

En totalvurdering av hendelsen tilsier at det er avgrenset til én pose. Maarud velger allikevel å tilbakekalle alle produkter som ble produsert på samme tidspunkt.

Best før datoen tilbaketrekningen gjelder er 21.06.2021.

– Maarud beklager på det sterkeste. Det er viktig for oss å levere på våre strenge kvalitetskrav og i henhold til den kvaliteten forbrukerne forventer. Når vi ikke kan garantere det, har vi valgt å trekke denne enkeltproduksjonen fra markedet, sier kommunikasjonsansvarlig i Maarud Cathrine Moksnes.

Ber kunder om å sjekke datoen

– Vi har strenge rutiner og omfattende tiltak for å forebygge slike hendelser, men det vil alltid være en viss risiko ved varetransport ut og inn av porter i produksjonslokalet, sier Moksnes i meldingen.

– Vi vil ha en gjennomgang for å vurdere ytterligere tiltak i samarbeid med Rentokil og det lokale Mattilsynet.

De butikkene som produktene er distribuerte til er varslet og produktene med den aktuelle datoen vil bli fjernet fra hyllene, skriver de videre i pressemeldingen.

I tillegg ber de alle som har kjøpt en slik pose om å sjekke best før datoen.

Står det 21.06.2021 kan man kaste innholdet og sende posen til Maarud AS, Maarudvegen 130, 2114 Disenå. Maarud vil da kompensere for kjøpet.

Publisert: