Forlater Hydro for direktørstilling i Reitan Handel

– Gleder meg til å komme tettere på folks hverdag, sier hun som skal lede kommunikasjonsarbeidet til Reitangruppens børskandidat.

OVERGANG: Inger Sethov sier at hun har vært med på et eventyr i Hydro etter 16 år i selskapet. Men nå er hun veldig klar for nye utfordringer i varehandelen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Inger Sethov, konserndirektør for Kommunikasjon & Myndighetskontakt, har besluttet å forlate Hydro for å bli kommunikasjonsdirektør i Reitan Handel AS.

Det fremgår av en melding mandag.

– Det er veldig vemodig å slutte i Hydro etter 16 år. Jeg har vært med på et eventyr. Men dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg går fra en sterk folkekjær merkevare til en annen, sier hun til E24.

Sammenfaller med børsplaner

Mot slutten av 2020 ble det kjent at Reitan Handel planlegger å noteres på børs.

– De har jo en veldig spennende agenda fremover. Og de har ambisiøse planer som jeg gleder meg til å være med på, fortsetter hun.

Hydro opplyser i meldingen at prosessen for å finne en erstatter har startet, og at Sethov vil fortsette i stillingen til en etterfølger er på plass, senest til 30. juni.

Fra solnedgang til fremtidsrettet

Selv har hun vært med på opp- og nedturer for aluminiumsselskapet.

– Hva har vært mest krevende som kommunikasjonsdirektør i Hydro?

– Krevende for meg betyr spennende. Det gjør at jobben min er viktig og spennende, svarer Sethov og legger til:

– Å posisjonere aluminiumsindustrien i Norge fra å være en solnedsgangsbransje til å bli fremtidsrettet har vært gøy å være med på. Så har vi dataangrepet og krisehåndtering.

Men det er særlig én stor sak som står ut fra tiden i Hydro.

– Brasil-krisen, som både vi som selskap og jeg personlig har lært masse av. Det viktigste vi har lært er at åpenhet og proaktivitet er som regel en veldig god oppskrift for å lykkes og beholde tillit, avslutter Sethov.

Hun har hatt utallige lederjobber i industrien – slik kom Hilde Merete Aasheim seg helt til topps
Publisert: