Aker Solutions vil ansette 600 nye i Norge

Veksten i fornybar energi, og en fortsatt sterk etterspørsel innen olje og gass, gjør at Aker Solutions trenger 2.000 nye ansatte – 600 av dem i Norge.

Konserndirektør Kjetel Digre sier Aker Solutions skal finne nye løsninger innen olje og gass på en bedre måte, men også dreie mer over mot det fornybare.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Tirsdag la oljeserviceselskapet fram et sterkt kvartalsresultat for fjerde kvartal 2021 og oppjusterte inntektsestimater for 2022.

Aker Solutions, der Kjell Inge Røkke er storeier, startet for halvannet år siden arbeidet med å bli et olje- og fornybarserviceselskap.

Selskapet opplyser at det er sterk vekst i aktiviteten innen fornybarsektoren. Dermed trengs 2.000 nye medarbeidere, som ingeniører, økonomer og fagarbeidere i løpet av året, skriver Dagens Næringsliv.

I alt 600 av dem skal rekrutteres i Norge.

– Vi skaper arbeidsplasser, og det er arbeidsplasser som virkelig peker inn i fremtiden. Dreiningen mot det fornybare skaper behov for ny kompetanse og flere hoder, sier konsernsjef Kjetel Digre til avisen.

Ved starten av fjoråret var det ventet at Aker Solutions kom til å slite. Selskapet vant derimot flere store kontrakter, og driftsunderskudd ble snudd til overskudd. Aker Solutions venter nå rekordhøy ordreinngang i 2022, først og fremst drevet av en oppsving innen olje og gass, ifølge DN.

Les også

Aker Solutions kjøper Stavanger-selskap

«Veldig sterk» rapport

Pareto Securities-analytiker Bård Rosef omtalte rapporten som «veldig sterk».

– Den er ventet å trigge positive estimatendringer, skrev han.

  • Resultatet før skatt ble 166 millioner kroner, mot minus 842 millioner i 2020.
  • Inntektene landet på 8,7 milliarder kroner, opp fra 6,9 milliarder kroner i 2020.
  • Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) endte på 583 millioner kroner, mot 83 millioner kroner i 2020.

Styret foreslo også et utbytte på 0,20 kroner per aksje for regnskapsåret 2021.

Publisert: