Tekniske problemer for Klarna over hele Europa

Betalingstjenesten Klarna slet med både app og betalingsløsningen i hele Europa i flere timer lørdag.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Oppdatert 16.00: Klokken 15.29 skriver Klarna på sine nettsider at de har gjenopprettet systemene, og at alle tjenester er tilbake i drift.

– Klarnas produkter og tjenester er tilbakestilt. Vi begynner der for å åpne opp Klarnas app igjen og denskal fungere for alle Klarnas brukere veldig snart. Vi fortsetter å overvåke systemene og kommer tilbake med en rapport om hva som har skjedd. Vi vil takke alle Klarnas brukere for tålmodigheten og ber om unnskyldning for eventuelle problemer det har forårsaket, skriver kommunikasjonsrådgiver Elin Ahlström i Klarna i en e-post klokken 17.05 lørdag.

Klarna hadde problemer med tjenestene sine lørdag morgen. Problemene ble først opplyst om klokken 09.39 lørdag.

«Som følge av en teknisk feil, kan kunder oppleve vanskeligheter med å foreta kjøp via Klarna eller med å bruke appen. (...) Vi beklager alle ubeleiligheter dette måtte føre til», skriver selskapet i en oppdatering klokken 11.47.

«Hendelsen ser ut til å påvirke Klarna Checkout, Klarna Payments, Instant Shopping, One-time card, Klarna Car og Klarna Card 3DS-bekreftelse». I tillegg har Klarna App en nedgradert status i EU», heter det.

Torsdag hadde Klarna problemer med betalingstjenester i Norge. Problemene varte den gang rundt en time.

Problemer også i sommer

Betalingsselskapet hadde store tekniske problemer også tidligere i år. I mai ble det oppdaget at en rekke kunder skulle ha fått tilgang til andres opplysninger idet de logget seg inn. Der fikk de blant annet opp betalings- og kjøpshistorikk til andre personer, skrev Dagens Industri.

Over 80.000 kunder fikk ifølge avisen informasjonen sin delt, noe som fikk toppsjef Sebastian Siemiatkowski til å beskrive hendelsen som «pinlig».

– Det er klart at det påvirker tilliten til oss, jeg trenger ikke å sitte og si at jeg håper at det ikke er slik. Det her er dårlig for oss, punktum. Og det er pinlig, og vi er utrolig lei oss. Så enkelt er det. Men nå det er sagt, så er det mange ting som vi kan gjøre bedre, sa Siemiatkowski til Dagens Nyheter.

Les også

Rapperen A$AP Rocky inn i Klarna – vil ikke avsløre eierandelen

90 millioner kunder

Klarna er en svensk betalingstjeneste, men har brukere i en rekke land verden over – blant annet i Norge. De står for betalingsløsningen for en rekke norske nettbutikker.

På sine nettsider opplyser selskapet at de har 90 millioner «aktive kunder» og står for betalingsløsninger for 250.000 bedrifter. De skriver også at de har to millioner transaksjoner hver dag.

Tidligere har de fått oppmerksomhet for å hente inn blant andre rapperne A$AP Rocky og Snoop Dogg som investorer.

Klarna
Publisert: