Trump sier han ser frem til G7-møtet

USAs president Donald Trump sier han ser frem til å delta på G7-møtet i Canada, der det er ventet at han vil bli kjølig mottatt.

PÅ PLASS: President Donald Trump ankommer fredag G7-møtet i Canada. AP / NTB scanpix

NTB

– Jeg ser frem til å rette opp urettferdige handelsavtaler med G7-landene. Hvis det ikke skjer, så skal vi komme enda bedre ut!, tvitret Trump tidlig fredag morgen, før han skulle dra til Canada for å delta på G7-møtet.

G7 består av USAs nærmeste allierte. De misliker sterkt tollen som USA har kunngjort på stål og aluminium mot Canada, Mexico og EU. Videre er forholdet mellom USA og de øvrige medlemmene i G7 forsuret som følge av USAs uttrekking av Parisavtalen og atomavtalen med Iran.

Det ligger derfor an til at Trump vil få en kjølig mottakelse når møtet starter fredag. Dagene i forveien har Frankrikes president Emmanuel Macron og Canadas statsminister Justin Trudeau på hver sin kant kritisert Trump og sagt at de øvrige seks landene i G7 kan klare seg uten USA. Uttalelsene førte til at Trump langet ut mot dem på Twitter.

Trump forlater imidlertid G7-møtet allerede lørdag formiddag. Det skjer klokken 10.30. Da drar han til Singapore for å forberede samtaler til tirsdagens møte med Nord-Koreas leder Kim Jong-un, opplyser Det hvite hus.