Utpekt som fremtidens ledere

For åtte år siden var de utpekt som byens fremtidige ledere innen politikk, næringsliv, forskning og kultur. Sjekk hvor de ble av.

Publisert Publisert

FRA VEMSTRE: Stine Akre, Jana Midelfart Hoff, Christian Jørgensen, Filipp Rygg, Ingvill Skjold Thorkildsen, Jan Erik Kjerpeseth, Helge Thorbjørnsen, Lubna Jaffery Fjell, Ingrid Wiggen, Monica Rydland Anundsen, Line Endresen, Ragni Løkholm Ramberg, Birthe Kåfjord Lange, Hermund Haaland, Alexander Nordaas, Georg Nygaard, Torkil Åmland, Kristin Viste og Harald Victor Hove.

  • Kari Pedersen
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

1. Stine Akre (40) Trysil

I 2008 forlot hun partiet Rødt og flyttet deretter til Trysil der hun har overtatt familiebedriften som består av to blomsterforretninger og et begravelsesbyrå.

2. Jana Midelfart Hoff (41), Bergen

Overlege med et brennende engasjement for helsevesenet. Aktiv i fagforening, i Helsetjenesteaksjonen og som ansatterepresentant i styret for Helse Bergen.

3. Christian Jørgensen (39), Bergen

Fiskeforsker Jørgensen grunner blant annet på hva som skjer genetisk med fiskearter som det høstes mye av. Gruppeleder ved forskningsstiftelsen Uni Research.

4. Filip Rygg (29), Bergen

Lenge før han har passert 30, er den unge KrF'eren en ringrev i bypolitikken. Byråd for miljø— og byutvikling, tidligere skolebyråd.

5. Jan-Erik Kjerpeseth (41), Bergen

Sparebankens nestsjef er også styreleder i Bergen Næringsråd og en av drivkreftene bak nykommeren Frende Forsikring.

6. Ingrid Wiggen

Døde i mars 2008, 34 år gammel. Før det rakk hun å berøre titusener av mennesker med åpenhjertig å dele sine erfaringer med brystkreft.

7. Line Endresen (36), Oslo

Som leder i BRAK og markant frontfigur i musikkmiljøet var hun med å drive frem bergensbølgen. Så surfet hun til jobb som generalsekretær i Norsk Rockeforbund.

8. Ragni Løkholm Ramberg (29), Tromsø

Tromsøværingen praktiserer juss i hjembyen og tar fortsatt ordet for Ap i både kommunestyre og diverse styreverv.

9. Aleksander Nordaas (39), Mosjøen

Skrekkfilmen Thale, som har skremt publikum i inn- og utland, er signert Nordaas og hans selskap Yesbox Productions. Selskapet har flere filmer på rullebladet.

10. Torkil Åmland (46), Bergen

Tydelig talsmann for kristenfolket i Frp. Fjerdekandidat til Stortinget og lektor ved Danielsen videregående skole.

11. Ingvill Skjold Thorkildsen (30), Bergen

Forfatter, skuespiller og regissør med så mange jern i ilden at det lukter svidd etter henne. Innimellom studerer hun arbeids- og organisasjonspsykologi.

12. Helge Thorbjørnsen (37), Bergen

Innimellom forskning og ledelse av NHH, har Thorbjørnsen også maktet å tenke butikk. Viserektor på NHH og gründer, blant annet av bergenske Sixty.

13. Lubna Jaffery (33), Bergen

Eks-statssekretær med jobb i arbeidsgiverforeningen Spekter. Pendler annenhver uke mellom Oslo og Bergen og fjerde vara til Stortinget for Ap.

14. Monica Rydland Anundsen (39), Bergen

Etter mange år i ulike lederjobber i TrygVesta og Sparebanken Vest har Anundsen gjort forsker av seg og tar nå doktorgrad ved NHH.

15. Birthe Kåfjord Lange (40), Bergen

NHH-forskeren har tatt steget over i næringslivet og jobber i dag for Statoil i Bergen.

16. Hermund Haaland (38), Oslo

Gründeren og KrF-politikeren driver den kristelige tankesmien Skaperkraft og arbeider i tillegg i Norsk Familieøkonomi.

17. Georg Nygaard (35), Bergen

Nettverksbygger Nygaard jobber i dag som aktuar. Sto bak Youngship, et forum for unge i shipping og Cribellum, et nettverk for ledere og næringsdrivende.

18. Kristin Viste (33), Bergen

Hun viste tidlig talent for medisinsk forskning. Siden har hun tatt doktorgrad på stafettløpet i cellene og spesialiserer seg nå ved Hormonlaboratoriet på Haukeland.

19. Harald Victor Hove (30), Bergen

Siden 2005 har Hove rukket innom tre byrådsposter og blir nå nevnt som mulig ny byrådsleder. Et politisk dyr som også står med tåen i døren til Stortinget.

Tips oss om nye navn

Nå vil BT på nytt hente frem byens unge talenter. Send oss tips på personer som du mener vil nå langt på sitt felt.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Her er de unge lovende

  2. Han realiserte drømmen

  1. Jobb og karriere