I helgen kunne Apple melde om at 25 milliarder app-er har blitt lastet ned fra AppStore. Knappe fire år etter at app-butikken ble åpnet sommeren 2008, og bare dager før Apple forventes å lansere en ny iPad.

Stadig flere brukere setter ikke uventet fart på både antallet app-er og nedlastninger. Mens den første milliarden ble passert i 2009 og 10 milliarder nedlastninger feiret i januar i fjor, skulle det bare ta et drøyt år før de neste 15 milliarder nedlastningene fra AppStore var et faktum.

Det gir et snitt på cirka én milliard nedlastede app-er i måneden det siste drøye året.

Til sammenligning rundet Googles Android market 10 milliarder nedlastninger i begynnelsen av desember.

Apple leder app-racet

Apple har med andre ord fortsatt en klar ledelse på Google i app-racet. Så gjenstår det å se hvor lenge forspranget holder mot Android-mobilenes og -nettbrettenes stigende markedsandel.

Det er ikke uventet spill som topper og dominerer listene over de mest nedlastede app-ene, særlig blant betal-appene. Av gratis app-er har ikke minst Facebook-appen gjort seg bemerket. Heller ikke det spesielt overraskende.

Antallet app-er tilgjengelig på App Store passert 550.000, og Apple selv anslår at den app-relaterte økonomien skal ha skapt 210.000 arbeidsplasser bare i USA. En kvart million har fått sine app-er godkjent på App, og flere har blitt millionærer.

Apple som putter en tredjedel av salgssummen på AppStore i egen lomme, lider neppe noen nød med en aksjekurs om nylig passerte 500 kroner for første gang, og en markedsverdi på nesten 3000 milliarder kroner.

En rapport signert det Hong Kong-baserte analyseselskapet App Annie, som har analysert tallene for iOS-nedlastninger, viser at nordmenn er verdens mest verdifulle app-kunder. App-selgeren tjener i gjennomsnitt 2 kroner pr. nedlasting i Norge, mens en gjennomsnittlig nedlasting USA kun generer 1,25 kroner.

Nedlastinger til iPad står for 30 prosent av av den totale app-omsetningen.

Hvem som lastet ned app nummer 25 milliard og dermed kan innkassere det utlovede gavekortet på 10 000 dollar, er foreløpig ikke annonsert. Tør vi gjette at Apple benytter onsdagens forventede iPad3-lansering til å gjøre stas på vinneren?