Det er ikke småpenger Telenor ber om. Ifølge avisen Times of India, dreier det seg om 14 milliarder dollar som tilsvarer 80 milliarder norske kroner.

Den 2. februar ble det kjent at Telenors datterselskap Uninor hadde mistet 22 mobillisenser til å drive nett for 36 millioner mobilkunder i India etter en dom i indisk høyesterett. Begrunnelsen var underprising og fusk ved tildelingen av lisensene.

Gir India seks måneder

Mandag denne uken skal Telenor ha levert et varselbrev til de indiske myndighetene der de hevder inndragningen av lisensene tilsvarer et tap på 80 milliarder. I brevet viser Telenor til at inndragningen av lisensene er et brudd på handelsavtalen mellom Singapore og India (CECA), og truer med å ta saken videre dersom det ikke blir en løsning innen seks måneder.

«Selv om selskapet ikke var involvert på noen måte da lisensene ble utdelt så kan Telenor nå miste hele sin investering i India», skriver selskapet videre i brevet, ifølge Times of India.

Brevet ble sendt til statsministerens kontor i India, Telecomdepartementet og næringsdepartementet.

Telenor har også gått til sak mot sin indiske partner Unitech.

Bekrefter krav

Telenors kommunikasjonssjef Tor Odland bekrefter overfor E24 at det norske selskapet nå vil kreve erstatning for det selskapet har tapt på India-investeringene.

— Vi har sendt et varsel til indiske myndigheter om at vi vil søke erstatning for vår investering i landet. Det gjør vi i henhold til handelsavtalen mellom India og Singapore.

— Det er Telenor Asia Limited som har sendt dette kravet, sier Odland til E24.

Talte Telenors sak på atommøte

Statsminister Jens Stoltenberg tok opp Telenorsaken med sin indiske kollega da han deltok på atomkonferansen i Seoul. Det bekrefter Stoltenberg til Aftenposten i dagens avis.

— Jeg understreket overfor statsminister Singh at jeg respekterer konklusjonene i Høyesterett i India. Men når disse lisensene nå skal utlyses på nytt, var jeg opptatt av at utlysningen må få en utforming som er forutsigbar og rettferdig for Telenor og andre selskaper som har mistet sine lisenser, sier Stoltenberg til Aftenposten.no.