Telenors videre skjebne i India avgjøres når en indisk ministergruppe tirsdag starter arbeidet med å bestemme reglene for tildeling av nye mobillisenser. Indisk Høyesterett kansellerte i februar mobillisensene til Uninor, som Telenor eier sammen med indiske Unitech. Det er prosedyren for hvordan auksjonen av disse lisensene nå skal gjennomføres ministergruppen skal ta stilling til.

— Vi er optimistiske fordi vi tror vi har fått gjennomslag for noen, men ikke alle våre krav, sier informasjonssjef i Telenor Asia, Glenn Mandelid.

Hvis Uninors lisenser går tapt, vil Telenor tape 17 milliarder kroner.

Fire krav

Den norske telegiganten har stilt flere krav til hvordan auksjonen av mobillisensene bør gjennomføres. Det gjelder blant annet hvor mange frekvenser som blir lagt ut for salg, utgangsprisen og betalingsbetingelser.

Den indiske teleregulatøren Telecom Regulatory Authority of India (Trai) har tidligere anbefalt vilkår som ligger langt unna Telenors ønsker, men det er altså regjeringens ministergruppe som avgjør vilkårene.

Indisk Høyesterett har tidligere bestemt at auksjonen skal være gjennomført innen 31. august.

Ny partner

— Vi ønsker å bli ferdig med dette så fort som mulig, sier Mandelid, men avviser at Telenor har dårlig tid.

Han bekrefter at Telenor er i samtaler med en håndfull indiske selskaper for å etablere et nytt mobilselskap.

— Partnerskapet med Unitech er over, og vi vil finne en ny indisk partner før auksjonen starter, sier kommunikasjonssjefen. (©NTB)