Drammen Taxi har vært i hardt vær det siste året. Svært mange har sluttet eller vært sykemeldt på grunn av en konflikt i selskapet. Ansatte skal ha blitt drapstruet. Arbeidstilsynet har politianmeldt selskapet for ikke å ha tatt «trusselsituasjonen» alvorlig nok.

Asif Khalil var styreleder i selskapet frem til forrige uke og daglig leder til midten av oktober. Han var også inntil nylig trafikkleder.

Nå er han, ifølge Drammens Tidende, sammen med et kvinnelig familiemedlem, tiltalt for å ha svindlet NAV for 172.000 kroner.

— NAV har anmeldt det de mener er et fiktivt arbeidsforhold. Hun fikk foreldrepenger hun ikke hadde opparbeidet seg rettigheter til, sier politiadvokat og aktor i saken Pål Tore Larsen til Aftenposten.no.

Saken opp 4. desember

Ifølge tiltalen har kvinnen mottatt 172.000 kroner i foreldrepenger fra NAV mellom august i 2008 og september i 2009, en periode hun skal ha vært sykmeldt. Disse pengene kom gjennom det påtalemyndigheten mener var et fiktivt ansettelsesforhold i Khalils taxiforetak, Prima Transport Asif Khalil.

Hun søkte i 2009 også om sykepenger på bakgrunn av det fiktive arbeidsforholdet, ifølge tiltalten. Søknaden ble ikke innvilget.

Kvinnen er den hovedtiltalte. Forholdet skjedde før Asif Khalil ble valgt inn i Drammen Taxis styre. Strafferammen er på tre år. Saken skal opp i Dramment tingrett allerede 4. desember i år.

Prima Transport er et enkeltmannsforetak og er oppført med to ansatte.

Tatt for taxijuks i 2010

Det er ikke første gang Asif Khalil blir beskyldt for å trikse til seg penger. NRK Buskerud har avslørt at Asif Khalil som taxisjåfør i 2010 fikk penger for turer han ikke kjørte.

Våren 2010 hadde han fast oppdragskjøring for Buskerud fylkeskommune. Men da eleven Khalil skulle kjøre hver morgen ble syk, unnlot Khalil å rapportere dette til taxisentralen.

I stedet fortsatte han å taste inn turene på taksameteret – i en periode på seks uker. Totalt tok han seg betalt for 21 turer som ikke fant sted. Khalil har uttalt til NRK at dette ikke var noe han gjorde bevisst. Han ble ilagt en bot av Drammen Taxi.

Asif Khalil er tidligere lokalpolitiker for SV. Han ble valgt inn i bystyret i 1999, men ble ikke gjenvalgt i 2003.

Asif Khalil har ikke besvart Aftenposten.nos henvendelser. Hans forsvarer Karsten Gjone har ikke hatt noe møte med sin klient ennå og kan derfor ikke kommentere saken.