Under sin årlige utviklerkonferanse i San Fransisco presenterte Apple sine nyheter mandag, blant annet den nye versjonen av iOS, iOS 7. De nye versjonene av iPhone og iPad får nytt brukergrensesnitt, Mac og iBook får flere oppdateringer. Apple lanserte også en ny musikktjeneste.

Det var imidlertid ikke godt nok for børsene, som reagerte labert til nyhetene. Applekursen endte på 438.89 på teknologiindeksen Nasdaq, ned 0,66 prosent, ifølge Reuters. 19. september 2012 nådde kursen årsbeste på 702,1, ifølge CNN.

Lavere priser

Bob O’Donell, analytiker i Silicon Valley og spesialisert på smarttelefonindustrien, mener Apples største utfordring nå er å bevege seg inn på områder de ikke har vært sterke på, som handler om lavere priser og lavere kostnader.

— Apple er ikke lenger eneveldende i dette markedet, og har fått hard konkurranse fra Samsung, som gir verden alle mulige enheter i alle prisgrupper. Apple har ikke beveget seg ut av toppris-sjiktet, sier O’Donell til CNN.

Overraskelse

Han tror rimeligere smarttelefoner vil appellere til voksende markeder, som Kina og India, der ikke alle allerede har en smarttelefon.

Andre eksperter sier til CNN at Apple nå trenger en ny, revolusjonerende overraskelse, enten det er innen TV eller noe man kan ha på seg, i samme kategori som Googles briller.