• Boblebadet kan være relevant, men damen har ikke noe i annonsen å gjøre, sier direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund. Ifølge megleren skyldes den nakne damen i boligannonsen en «teknisk svikt».

En kreativ (?) eiendomsmegler har latt en naken dame spille en sentral rolle på flere bilder av en leilighet som er lagt ut for salg på Grünerløkka i Oslo. Damen bader naken i boblebadet på terrassen og hun dusjer kun iført høyhælte sko.

Privatmegleren går lenger enn de fleste i profileringen av en 88 kvadratmeter stor leilighet på Grünerløkka i Oslo. Leiligheten har takterrasse med boblebad.

Med på bildene av leiligheten følger en naken dame, poserende i boblebadet og i dusjen med høyhælte sko.Annonsen har skapt reaksjoner i sosiale medier (link til Twitter), og ble sent torsdag ettermiddag fjernet fra Privatmeglerens nettsider.

— Fullstendig useriøst

— Jeg er så gammeldags at jeg synes det er fullstendig upassende med fottøy i dusjen, men, for å være seriøs, så er dette for det første fullstendig useriøst - damen har ingen ting i annonsen å gjøre- og det kan være ulovlig. Jeg er ingen ekspert, men det er vel ikke usannsynlig at det er brudd på likestillingsloven, sier Tveter.

- Men det kan være salgsfremmende, og dere gjør vel alt for å selge?

— Nei, vi har etiske regler for hvordan salg skal skje. Damen har ikke noe med boligen å gjøre, og hører ikke hjemme i annonsen. Selv om bilder av nakne damer får oppmerksomhet, så er jeg slet ikke sikker på at det virker salgsfremmende, sier Tveter og minner om at det både er kvinner og menn som er på jakt etter bolig. Ofte jakter de sammen.

- Helt uakseptabelt

Dag Hegerstrøm er kjedesjef for kompetanse og kvalitet i Privatmegleren, og helt på linje med Tveter.

— Jeg har nettopp hørt om saken, vet ikke hva som har skjedd og er veldig i stuss over at noe som ikke skal kunne skje, likevel har skjedd. Det er helt uakseptabelt. Vi skal selvfølgelig ikke gjøre sånt.

- Så dette er ikke en form for PR-kampanje, dere får stor oppmerksomhet?

— Nei, bevare meg vel. I den grad vi får oppmerksomhet for dette, så er det ikke sånn oppmerksomhet som vi ønsker. Vi er en kjede som er ordentlig og seriøs, og slik ønsker vi å fremstå, sier Hegerstrøm, som blant annet har ansvar for at systemene skal være trygge og gode i firmaet.

— Det har de ikke vært her, men hva som har skjedd, det aner jeg foreløpig ikke. Jeg har så vidt snakekt med megleren som sier at detet må bero på en teknisk svikt. Foreløpgi vet vi ikke mer, men vi har systemer som gjør at en annonse skal forbi flere personer før den blir publisert, og her har det åpenbart vært en form for svikt som vi må finne ut av.

Ingen grunn til desperasjon

I tillegg til at Tveter synes annonsen er useriøs, upassende og kanskje ulovlig, synes han den kommer på et pussig tidspunkt.

— Den ser ut som et utslag av desperasjon, og slik som boligmarkedet er nå, så har meglerne ingen grunn til å være desperate. Det er god etterspørsel, og relativt lett å få solgt boliger uten å ty til useriøse virkemidler, sier Tveter.

— Hvordan vil dere reagere?

— Vi er ingen dømmende myndighet, og jeg vet ikke om dette er ett av våre medlemmer. Men dette kan åpenbart være en sak for vår etiske nemnd, sier Tveter.