Fredag ettermiddag var det fremdeles usikkert om meglingen ville føre frem for arbeidstagerorganisasjonen Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) og arbeidsgiverorganisasjonen NHO Luftfart.

Med trusselen om streik fra midnatt natt til lørdag ser det skummelt ut for Annans besøk.

Den tidligere generalsekretæren i FN og fredsmekleren skal etter planen ankomme Stavanger mandag.

— Blir det streik må vi avlyse hele AquaVision. Dette er en stor internasjonal konferanse som avholdes i Norge. Med 430 deltagere som ankommer fra 30 land faller alt sammen om flyplassen er stengt, sier konserndirektør for akvakultur Knut Nesse i Nutreco.

Avtalt for et år siden

Annan kommer til Stavanger for å snakke om utfordringer ved å sikre nok mat til hele jordas befolkning de kommende tiårene. AquaVision har som tema hvordan oppdrettsnæringen kan bidra til å skaffe mer mat på en bærekraftig måte.

— Vi gjorde en avtale med ham for ett års tid siden. At han fremdeles får det til å passe inn, setter vi pris på. Han har tyngde, kunnskap og erfaring om global matvaretrygghet til en økende befolkning. At han prioriterer å komme hit nå, viser at han tror på akvakultur som en del av løsningen på verdens matvareproblem, sier Nesse, som har løpende kontakt med Avinor.

— Det er beklagelig hvis vi må avlyse alt, men stopper flyene, stopper konferansen, sånn er det bare.

(©NTB)