— Et 56 år gammelt testamente kan koste Frelsesarmeen nær 2,4 millioner om Grimstad-advokaten Halvard Duesund finner familien etter avdøde Bjarne Aune, skriver Agderposten.

Aune jobbet som skolebestyrer i Steinkjer i Nord-Trøndelag før han flyttet til kona Marys hjemby Grimstad på 60-tallet. Aune døde i mars 1970, mens kona døde i februar i år, 101 år gammel.

To testamenter som ekteparet etterlot seg skaper nå hodebry for skifteretten ved Aust-Agder tingrett, skriver avisen.

Les også:

Fant to testament

Mary hadde skrevet et testamente som ga Frelsesarmeen hele arven etter de to, som blant annet inneholdt et bankinnskudd på nesten 4,8 millioner kroner.

Men under bobehandlingen ble det funnet et annet testamente fra 1954. Dette sa at halvparten av verdiene etter ekteparet skulle tilfalle familien til den som døde først, når den siste av dem døde.

Advokat Halvard Duesund er nå i gang med å lete etter gjenlevende familiemedlemmer av Bjarne Aune. Disse har krav på halve arven, altså 2,4 millioner kroner, hvis de blir funnet.

Alt kan gå til Frelsesarmeen

— Grensen er satt ved barn av fettere og kusiner. De kan få et betydelig beløp om de er innenfor testamentets grense, sier Duesund til Agderposten.

Hvis familien ikke blir funnet, vil hele arven gå til Frelsesarmeen.