Det kontroversielle lovforslaget ble vedtatt med 63 mot 35 stemmer, til tross for advarsler både fra Kina og Det hvite hus.

— Brudd

Reaksjonene fra Beijing lot ikke vente på seg. Et klart brudd på WTOs regelverk og nærmest en invitasjon til handelskrig, lød de første kommentarene.

— Dette er et alvorlig brudd på WTO-reglene og kan ikke i seg selv løse USA problemer med egen økonomi og sysselsetting, sier en talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet.

Det er uklart hvilken skjebne lovforslaget vil lide i Representantenes hus i Washington, men dersom det blir vedtatt åpner det for straffetoll på kinesiske varer.

Frustrert

USA har lenge vært frustrert over det de mener er Beijings manipulasjon av kursen på den kinesiske valutaen yuan, noe som gjør kinesiske eksportører et stort fortrinn i USA og bidrar til USAs kraftige handelsunderskudd med Kina.

Kritikere av lovforslaget peker på at en en kursheving for yuan bare vil bidra til økt produksjon i land som Vietnam og Malaysia, og ikke skape nye arbeidsplasser i USA.