Les også:

— Dette er ikke positivt for oss, sier Stein Rømmerud, kommunikasjonsdirektør i Coca- Cola Norge.

Etter det Aftenposten vet, vil Coca-Colas hovedkontor i Atlanta om kort tid ta et initiativ overfor drapsmistenkte Farouk Abdulhaks far, Shaher Abdulhak.

— Etter ønske fra Coca-Cola kan vi ikke gå ut med detaljer, men det jobbes med flere løsninger overfor Shaher Abdulhak, sier Sturla Ellingvåg, initiativtager til boikotten som støttes av Martine-stiftelsen.

Minst 30.000 norske forbrukere har nå via Facebook registrert seg som deltagere i en boikott av Coca-Cola og konsernets produkter. Boikotten er planlagt å vare i to uker, og bakgrunnen er Martine-saken.

Martine Vik Magnussen (23) ble voldtatt og drept i London i mars 2008. Den drapsmistenkte Farouk Abdulhak (24) rømte umiddelbart til Jemen etter ugjerningen.

«Sukkerkongen»

Hans far, Shaher Abdulhak, er en av Midtøstens rikeste menn og kalles for sukkerkongen i Jemen. Han forsyner den jemenittiske, egyptiske og libyske befolkningen med Coca-Cola gjennom sitt selskap Shaher Trading.

— Det er åpenbart at Coca-Cola er ukomfortable med å være assosiert med Shaher Abdulhak, som skjuler en drapsmistenkt, og som også assosieres med Al-Qaida. Vi har vært i en konstruktiv dialog med Coca-Cola, og vi har tro på at vi om ikke lenge kan komme til enighet om målet – at Coca-Cola bryter alt samarbeid med Shaher Abdulhak, sier Ellingvåg.

Flere stortingsrepresentanter skrev før jul et brev til et knippe av Abdulhaks forretningsforbindelser med krav om å vurdere etikken i å samarbeide med far til en hovedmistenkt i en drapssak. Mercedes-Benz-produsenten Daimler AG gjorde som de ble anmodet om og avsluttet forretningssamarbeidet med Abdulhak sr. De syv norske politikerne er på sin side truet med søksmål av Shaher Abdulhak.

Dialog med Coca-Cola

— Forbrukermakten er sterk, og den virker. Vi er veldig fornøyd med oppslutningen om boikotten. Vi har avtalt med Coca-Cola om å fortsette forhandlingene gjennom uken, sier Sturla Ellingvåg.

Stein Rømmerud innrømmer at boikotten og støyen rundt Shaher Abdulhak er belastende.

— Vårt hovedkontor i Atlanta er godt kjent med saken, og vi har tett dialog med våre kolleger i USA. Dette er ikke positivt for oss. På den annen side er ikke Shaher Abdulhak siktet eller mistenkt for noe. Vi har sympati med alle berørte etter Martine Vik Magnussen og håper på en rask løsning, sier Rømmerud.