På Gardermoen har flytrafikken i morgentimene gått som normalt.

— Hittil har vi hatt normal avvikling, sier pressevakt Mariann Hornnes.

Også ved de to andre Oslo-flyplassene Torp og Rygge viser nettsidene at de planlagte avgangene har tatt av til riktig tid.

Kan bli problemer

Hornnes likevel at det også i dag står flere flyveledervakter ubemannet og at trafikken derfor kan gå i stå utover dagen.

- Vi kan derfor ikke love at alt kommer til å gå som normalt i dag.

Fordi så mange flyegeledere er på ferie, ble Torp og Rygge stengt mandag. Gardemoen var også stengt en periode natt til tirsdag. Tirsdag kveld var kapasiteten en tredjedel av normalt, og flytrafikken var dermed forsinket med rundt en time, meldte NTB.

Kalt inn på teppet

Avinor har tidligere varslet om at det vil være flest forsinkelser om morgene og ettermiddagen, og har varslet flere problemer utover sommeren.

Bemanningssituasjonen har brakt flyselskapenes tålmodighet til bristepunktet.

— Vi har i dag bedt NHO Luftfart koordinere et møte mellom Avinor og flyselskapene Widerøe, SAS og oss selv. Tema for møtet er mannskapsmangelen. Vi har bedt om et svar på hva Avinor gjør for å sikre flytrafikken nå i sommer, sier Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian.

- Beklagelig

— Det var en beklagelig situasjon som den som oppsto mandag. Vi håper å få løst dette underveis i størst mulig grad, så passasjerene og flyselskapene slipper flere slike opplevelser, sier infromasjonssjef i Avinor, Ove Narvesen til NTB.