Økonomi

Audi tilbakekaller 1,2 millioner biler

Audi tilbakekaller om lag 1,2 millioner biler verden over på grunn av feil på en kjølevæske-pumpe. Feilen rammer nyere A4, A5 og A6.
Abonnent
Økonomi

Utfordrar håpar å stoppa Nordic Mining

Kampen mot Nordic Mining sine gruveplanar i Vevring er likevel ikkje over. Nyleg etablerte grunneigarane eit selskap som tek sikte på å driva mineralutvinning på ein mykje meir miljøvenleg måte enn Nordic Mining legg opp til.
Abonnent
Økonomi

Nettmøte om skattemeldingen

Torsdag 26. april stiller Skatteetaten til nettmøte fra klokken 11 til 13, for å svare på dine spørsmål om skattemeldingen. Still spørsmål nå.
Abonnent
Økonomi

Kommunetoppens fetter fikk millionkontrakt uten anbud

Kommunalsjefen i Askøy sier han meldte seg inhabil i alle kommunens avtaler med fetterens selskap. Likevel ba han politikerne gi selskapet en kontrakt verdt flere millioner, uten anbudskonkurranse. – Lovbrudd, mener jusseksperter.
Abonnent
Økonomi

– Draumen er å verta gjeldfri

Renteauke er varsla og inkassogjelda stig. Dei aller fleste på Vestlandet ville spart og betalt ned lån viss dei fekk meir pengar å rutta med.
Abonnent
Økonomi

De skaffet ham jobb på dagen

Juma Nils Mutabazi (48) kom til Norge fra Uganda for 22 år siden. Først i år ser han ut til å bli ferdig med en utdanning som vil gi ham fast jobb.
Abonnent
Økonomi

Slaktebåt trenger 100 nye ansatte

Rederiet Hav Line i Bergen ansetter nå 100 nye medarbeidere til en gigantisk slaktebåt som kan endre oppdrettsnæringen i Norge dramatisk.
Abonnent
Økonomi

Politianmeldt etter Pepper-konkursen

– Som bostyrer har jeg en lovfestet plikt til å melde fra ved mistanke om straffbare forhold, sier advokat Ådne Laastad.
Abonnent
Økonomi

Gjennomsnittslønn på 1,5 millioner hos Holbergfondene

Inntjeningen er tredoblet, gjennomsnittslønnen for hver ansatt økte til rundt 1,5 millioner, og eierne kan glede seg over et utbytte på 36,5 millioner kroner.
Abonnent
Økonomi

Lærer ungdom å unngå luksusfellen

– Det er viktig at dere hører etter hva økonomene sier. Så slipper jeg sannsynligvis å se dere i mitt program Luksusfellen, sier Hallgeir Kvadsheim i en videohilsen til 9.-klassingene.
Abonnent
Økonomi

Bjørn Kjos: Har ikke vurdert Norwegian-salg

Norwegian-sjef og -storeier Bjørn Kjos sier han ikke har vurderte å selge seg ut: – Jeg syns det har vært for billig, sier han.
Abonnent
Økonomi

Bøndenes inntekter faller, viser ferske tall

Subsidier skader bondens økonomi, mener regjeringen. Helt feil, mener Norges Bondelag, som tror årets jordbruksoppgjør blir krevende.
Abonnent
Økonomi

SAS kjøper og leaser 50 nye Airbus A320-fly

SAS har inngått kontrakt om anskaffelse av 50 nye Airbus-fly av typen A320 Neo, hvorav 15 skal leases. De første flyene leveres våren 2019.
Abonnent
Økonomi

Hydro-rapport viser ikke forurensning i Brasil

Norsk Hydro la mandag fram rapporter som bekrefter konsernets uttalelser om at Alunorte-anlegget i Brasil ikke har forurenset lokalsamfunn i nærområdet.
Abonnent
Økonomi

Forbereder bergensere på streik

– Det er vel større sjanse for at det blir streik i natt enn det har vært på mange år, sier Christopher Lossius.
Abonnent
Økonomi

Mistet millionbeløp i pensjon da jobben røk

Britt Nygård (58) mistet jobben da FotoKnudsen avviklet produksjonen i Fyllingsdalen i 2016. – Da røk også AFP og minst en million i pensjon, sier Nygård.
Abonnent
Økonomi

Tapte stort på shipping, men reddet av laksen

Grieg Gruppen tapte i fjor 253 millioner kroner på shipping, men høye priser på laks sikret konsernet likevel et plussresultat på 671 millioner kroner.
Abonnent
Økonomi

Høyre vil åpne for folkefinansiering og delingsøkonomi i banksektoren

– Trenger vi egentlig banker? Kanskje en skremmende tanke i dag, men så lenge folkefinansiering gjøres på en trygg og etterprøvbar måte bør det legges til rette for det, mener Peter Frølich (H).
Abonnent
Økonomi

Samtlige ansatte får ekstra månedslønn etter god innsats

– Nå blir det ny sykkel og mer fiskeutstyr, sier produksjonsarbeider Johnny Ingvaldsen. På aluminiumsverket på Husnes betales det nå ut rekordbonuser etter god innsats.
Abonnent
Økonomi

Har verken sjefer eller budsjetter

Hos det bergenske IT-konsulentselskapet Miles har de verken sjefer eller budsjetter. Og de sjekker minst ti referanser før de ansetter noen.
Abonnent
Økonomi

Rekordsalg av bunadssølv

Norges største produsent av bunadssølv, Sylvsmidja AS på Voss, fortsetter å tjene gode penger. I fjor var overskuddet 11,2 millioner kroner.
Abonnent
Økonomi

Gullbonus til Odfjell-topp

Danske Kristian V. Mørch har fått rykte på seg for å være redningsmannen for kjemikalierederiet Odfjell SE på Minde. Etter to og et halvt år i sjefsstolen er han belønnet med en solid bonus på til sammen 12,6 millioner kroner.
Abonnent
Økonomi

Itslearning etablerer seg i Kina

Ved hjelp av disse kvinnene forsøker bergenske Itslearning å erobre verdens største marked. Målet er ti millioner kinesiske brukere innen fem år.
Abonnent
Økonomi

Hydro rammes ikke direkte av Trump-toll

Hydro har ingen eksport av råaluminium fra Norge til USA og rammes derfor ikke direkte av president Donald Trumps nye toll. 
Abonnent
Økonomi

USA bekrefter at Norge ikke slipper metall-toll

USA har bekreftet at Norge i første omgang ikke slipper USAs nye toll på stål og aluminium, ifølge utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).
Abonnent
Økonomi

Brudd i forhandlingene mellom LO, YS og NHO

Det er brudd i årets lønnsforhandlinger mellom NHO og LO og YS, bekrefter LO. Nå er det opp til Riksmekleren å hindre storstreik i privat sektor.
Abonnent
Økonomi

Mot brudd i forhandlingene mellom NHO og LO

Alt tyder på at det blir brudd i lønnsforhandlingene mellom NHO og LO når fristen går ut torsdag. Splid om AFP-ordningen kan gi storstreik 8. april.
Abonnent
Økonomi

Hotelleieren vant frem etter å ha langet ut mot staten

Kjetil Smørås har fått støtte både fra regjering, storting, NHO og Sykehusinnkjøp, etter at hotellkjeden hans ikke fikk delta i konkurransen om en hotellavtale med Helse Bergen.
Abonnent
Økonomi

Ulltveit-Moe byr på Norske Skog

Investor Jens Ulltveit-Moe har lagt inn et bud på Norske Skog på mellom 4 og 5 milliarder kroner sammen med en internasjonal gruppering.
Abonnent