Økonomi

Laksens «fastlege» er skeptisk til oppdrett på land

Lukkede anlegg på land løser ikke alle problemer for oppdrettsnæringen, mener fiskehelsebiolog og fagsjef Ingebjørg Sævareid i oppdrettsgruppen Salmon Group.
Abonnent
Økonomi

Nye jobbkutt ved Aker Solu­tions på Ågotnes

Opp mot 15 ansatte risikerer å miste jobben etter at ledelsen mandag varslet om ytterligere nedbemanning i selskapet.
Abonnent
Økonomi

BKK-sjefen sa nei til kraftavtale i Sogn og Fjordane

BKK avslo tilbud som skal ha bestått av strømleveranser og penger i bytte mot Sogn og Fjordane Energi-aksjene. Kampen om hvem som skal eie kraftselskapene i fylket fortsetter.
Abonnent
Økonomi

Her vil BOB bygge en ny bydel

Med navnet «Trenezia» lanserer BOB planer for en nullutslippsbydel med 1500 boliger, laget av tre, i Store Lungegårdsvannet.
Abonnent
Økonomi

Havforskere med klare råd om olje

– Petroleumsvirksomheten på norsk sokkel har konsekvenser for det globale klimaet og de marine økosystemene, sier Sissel Rogne.
Abonnent
Økonomi

Supply­fartøy kolli­derte med Statfjord A-platt­formen i natt

Det var ikke produksjon Statfjord A da PSV «Sjøborg» traff plattformen klokken 1.55 natt til fredag. – Det er for tidlig å si noe om skadeomfanget, sier pressetalsperson Morten Eek i Equinor.
Abonnent
Økonomi

Fremdeles sier kineserne nei til mye laks fra Vestlandet

Norsk laks får lettere markedsadgang til gigantmarkedet i Kina, men fremdeles sier kineserne nei til en rekke oppdrettsanlegg på Vestlandet. Årsaken er laksesykdommene PD og ILA.
Abonnent
Økonomi

Ny lakseavtale mellom Norge og Kina

Mandag signerer Norge og Kina en ny lakseavtale som skal åpne for mer norsk lakseeksport. – Et viktig marked, sier fiskeriutsending til Kina.
Abonnent
Økonomi

Hydro: Sivil domstol hever produksjonsforbud i Brasil

Den føderale domstolen i Belém i Brasil har i en sivil sak hevet produksjonsforbudet mot Hydros Alunorte-anlegg. Anlegget vil fortsatt gå for halv maskin.
Abonnent
Økonomi

Massiv motstand mot momsøkning

En ny rapport foreslår å fjerne dagens forskjellige momssatser og kreve at alle næringene betaler én moms. Regjeringen og næringene er kritiske.
Abonnent
Økonomi

Bratt børsfall i USA

Aksjene stupte på Wall Street etter at Kina kunngjorde nye tollsatser på amerikanske varer som svar på USAs økte straffetoll.
Abonnent
Økonomi

Kristin Skogen Lund: Menn diskrimineres i arbeidslivet

Innsatsen for å få kvinner opp og frem i næringslivet fører til at menn blir forbigått fordi de har feil kjønn, mener Schibsted-direktør Kristin Skogen Lund.
Abonnent
Økonomi

Færre forhåndsbestillinger gir usikker turistsesong

Eierne av Norges eldste hotell, Walaker Hotell i Luster, er usikre på om årets turistsesong vil sette de rekordene mange snakker om. Grunnen er færre forhåndsbookinger enn vanlig.
Abonnent
Økonomi

Minimal økning i boligprisene i Bergen

Eiendomsmeglere følger med på hvordan styringsrenten påvirker boligmarkedet. Så langt er de ikke bekymret.
Abonnent
Økonomi

I denne bedriften får de ansatte hjelp til å ha det gøy

Rocketfarm i Sogndal er programvareselskapet der sjefen er fornøyd fordi kontoret er tomt når solen skinner. De ansatte er forhåpentligvis til fjells og samler arbeidslyst.
Abonnent
Økonomi

Rekordår på lavprishoteller for Martin Smith-Sivertsen

Aldri før har tidligere byråd Martin Smith-Sivertsens lavprishotellkjede Citybox tjent mer penger enn i fjor. Da endte overskuddet på i overkant av 13 millioner kroner.
Abonnent
Økonomi

Sesam parkering er konkurs

Bybanen og økt konkurranse om parkeringskundene på Flesland, har ført til at en av byens største parkeringsleverandører har meldt oppbud.
Abonnent