Økonomi

Nå konkurrerer Dale ut kineserne

Dale er blitt bakvendtland. Produksjonen av gensere flyttes fra Kina til Dale, og de tradisjonsrike genserne produsert på Dale skal nå selges i Kina.
Abonnent
Økonomi

Nå kommer de nye 50- og 500-kronesedlene

Torsdag 18. oktober tas de nye 50- og 500-kronesedlene i bruk. Utvær fyr og redningsskøyten RS 14 Stavanger er hovedmotiv på sedlene.
Abonnent
Økonomi

Milliontap etter bakeri-konkurs

– Jeg beklager virkelig til de som har tapt penger på konkursen, sier ordfører Peder Sjo Slettebø (32) i Kvinnherad. Bakeri-konkursen hos Høyre-ordføreren koster kreditorene over to millioner kroner.
Abonnent
Økonomi

Oslo Børs gikk ned 2,6 prosent torsdag

Etter store børsfall både i USA og Asia fulgte hovedindeksen på Oslo Børs etter og endte ned 2,6 prosent til 890,91 poeng i torsdagens handel.
Abonnent
Økonomi

Fire grunnar til at oljepengebruken bør ned

– Det vert stress for politikarane når oljepengesmellen kjem, seier makroøkonom Torfinn Harding ved NHH. Han etterlyser ein masterplan.
Abonnent
Økonomi

Boligprisene ned i Bergen

Boligprisene sank med 1,3 prosent i Bergen i september.
Abonnent
Økonomi

Vender ryggen til Vestlandskraft

Ideen om å gjøre Sogn og Fjordane Energiverk, BKK og deler av Hydro til selskapet Vestlandskraft, og dermed et av landets største strømselskaper, ser ut til å smuldre opp.
Abonnent
Økonomi

Michael Kors kjøper Versace

Den amerikanske designeren Michael Kors kjøper det italienske motehuset Gianni Versace for 17,5 milliarder kroner.
Abonnent
Økonomi

– May vil ikke gi EU-borgere forrang til arbeidsmarkedet

Statsminister Theresa May vil ikke gi EU-borgere forrang til arbeidsmarkedet foran arbeidere fra resten av verden etter brexit, ifølge ikke navngitte kilder.
Abonnent
Økonomi

– Ikke aksepter høyere rente på boliglånet uten videre

Norges Bank skrudde torsdag opp styringsrenten for første gang på syv år. Det betyr ikke at du automatisk skal akseptere høyere boliglånsrente, mener Forbrukerrådet.
Abonnent
Økonomi

Uenighet om hemmelige avtaler

Historien om hvordan to av byens rikeste menn delte eiendomsimperiet sitt mellom seg er blitt et sentralt tema i rettssaken om Zachen.
Abonnent
Økonomi

– Det skal ikke være så lett å tjene penger

Eiendomsinvestor Geir Hove mener motparten undervurderer hvor mye beliggenheten betyr for verdien. Tilbake blir han møtt med anklager om sabotasje.
Abonnent
Økonomi

Knut Jørgen Hauge setter Geir Hoves eks-kompanjong i vitneboksen i Zachen-kaoset

Knut Jørgen Hauge tror en avtale mellom Tom Rune Pedersen og Geir Hove vil gi ham langt mer betalt for Zachen-bygget.– Det har ingenting med verdien på Zachen å gjøre at Tom Rune vitner, men det er helt greit, sier Hove.
Abonnent
Økonomi

USAs handelsunderskudd økte i juli

USAs handelsunderskudd økte til 50,1 milliarder dollar i juli. Årsaken var en rekordhøy import.
Abonnent
Økonomi

Budgivere kjørte prisen til 1,1 millioner over prisantydning

Boligprisene i Bergen sank med 0,9 prosent i august. Eiendomsmegler Stine Larsen Sandvik melder på sin side om godt trøkk. – Det går i ett om dagen, og det er jo bra.
Abonnent
Økonomi

Milliardresultat for SAS til tross for kanselleringer

Tross kanselleringer i sommer og dyrere flybensin, hadde SAS et resultat på 1,97 milliarder svenske kroner i perioden mai-juni. – Veldig bra, sier analytiker.
Abonnent
Økonomi

Dette er Ole Hopes ryddejobb i Bergensklinikken

Nyansatt toppsjef Ole Hope må lete frem millioner av kroner i Bergensklinikken. Det kan bli vanskelig. Stiftelsen har slitt med økonomien i flere år.
Abonnent
Økonomi

Sparebanken Vest lanserer ny bank

Den nye banken skal kun være tilgjengelig på mobiltelefonen. – Velkommen etter, sier byens storkonkurrent Sbanken.
Abonnent
Økonomi

Canada og USA har startet handelssamtaler

Canada og USA innledet tirsdag forhandlinger som vil vise om canadierne slutter seg til en revidert NAFTA-avtale som USA og Mexico allerede er enige om.
Abonnent
Økonomi

Ny utslippsmåling kan gi stor økning i bilprisene

En ny EU-standard for mer nøyaktig måling av bilers drivstofforbruk, trår i kraft fra og med september. Målemetoden kan gi en stor økning i bilpriser.
Abonnent
Økonomi

Forventningene til landets økonomi stuper

Nordmenn har ikke lenger spesielt stor tro på landets økonomi. Handelskrig og økende uro i verdensøkonomien får skylden.
Abonnent
Økonomi

Enklere Liv-kjeden er konkurs

Butikkjeden Enklere Liv er konkurs og har begjært oppbud i Asker og Bærum tingrett.
Abonnent
Økonomi

Rekordtall til tross for store utfordringer på Vestlandet

De tre store lakseoppdretterne i Bergen opplever biologiske utfordringer med oppdrett på Vestlandet. Likevel tjente de 5,8 mrd. kroner i første halvår.
Abonnent
Økonomi

Renteoppgangen rykker nærmere

Tiden med rekordlav styringsrente er i ferd med å renne ut. Neste ukes rentemøte er etter alt å dømme det siste der Norges Bank holder fast på 0,5-tallet.
Abonnent