Økonomi

Vurderer å selge steinproduksjonen i Hardanger

Bård og Sigrun Ljones Sandven i Norheimsund sitter på rettigheter til å utvinne stein for rundt en milliard kroner i Jondal.
Abonnent
Økonomi

SAS-passasjer får hotellregningen til 161 medpassasjerer

En SAS-passasjer åpnet døren og utløste nødsklien mens flyet taxet mot rullebanen på den greske øyen Zakynthos. Nå venter politianmeldelse og en kjemperegning.
Abonnent
Økonomi

Milliardær­ anklaget for menneskehandel og omfattende overgrep

Finansmannen Jeffrey Epstein blir anklaget for å ha forgrepet seg på et utall tenåringsjenter i mange år. Han ble anklaget for det samme i 2008, men klarte da å snike seg unna med et forlik som nå hjemsøker Det hvite hus.
Abonnent
Økonomi

Dette har du krav på om det oppstår forsinkelser

Er toget til Oslo mer enn en time forsinket, fergen til Hirtshals mer enn to timer forsinket og flyet til Split mer enn tre timer forsinket? Da kan du ha krav på prisavslag eller kompensasjon.
Abonnent
Økonomi

Kata­stro­fetall for Rema – kundene svikter igjen

Nordmenn elsker lavpris, men kundene svikter den største kjeden. Rema 1000 er tilbake på samme nivå som i 2014, mens Kiwi og Extra aldri har vært større.
Abonnent
Økonomi

Banken Santander ilagt milliongebyr av Finanstilsynet

Finanstilsynet har ilagt banken Santander et gebyr på 9 millioner kroner fordi 1,6 millioner transaksjoner ikke er kontrollert etter hvitvaskingsloven.
Abonnent
Økonomi

Sykehusstreiken stanset med tvungen lønnsnemnd

Regjeringen avblåste søndag sykehusstreiken med tvungen lønnsnemnd på grunn av fare for liv og helse. Arbeidstakersiden er skuffet.
Abonnent
Økonomi

Ny salgsrunde for historiske hoteller

Nok en gang er de ærverdige hotellene Hotel Mundal i Fjærland, Tørvis Hotell i Luster og deler av Eidsbugarden hotell i Jotunheimen i ferd med å bli lagt ut for salg.
Abonnent
Økonomi

Laksens «fastlege» er skeptisk til oppdrett på land

Lukkede anlegg på land løser ikke alle problemer for oppdrettsnæringen, mener fiskehelsebiolog og fagsjef Ingebjørg Sævareid i oppdrettsgruppen Salmon Group.
Abonnent
Økonomi

Nye jobbkutt ved Aker Solu­tions på Ågotnes

Opp mot 15 ansatte risikerer å miste jobben etter at ledelsen mandag varslet om ytterligere nedbemanning i selskapet.
Abonnent
Økonomi

BKK-sjefen sa nei til kraftavtale i Sogn og Fjordane

BKK avslo tilbud som skal ha bestått av strømleveranser og penger i bytte mot Sogn og Fjordane Energi-aksjene. Kampen om hvem som skal eie kraftselskapene i fylket fortsetter.
Abonnent
Økonomi

Her vil BOB bygge en ny bydel

Med navnet «Trenezia» lanserer BOB planer for en nullutslippsbydel med 1500 boliger, laget av tre, i Store Lungegårdsvannet.
Abonnent
Økonomi

Havforskere med klare råd om olje

– Petroleumsvirksomheten på norsk sokkel har konsekvenser for det globale klimaet og de marine økosystemene, sier Sissel Rogne.
Abonnent
Økonomi

Supply­fartøy kolli­derte med Statfjord A-platt­formen i natt

Det var ikke produksjon Statfjord A da PSV «Sjøborg» traff plattformen klokken 1.55 natt til fredag. – Det er for tidlig å si noe om skadeomfanget, sier pressetalsperson Morten Eek i Equinor.
Abonnent
Økonomi

Fremdeles sier kineserne nei til mye laks fra Vestlandet

Norsk laks får lettere markedsadgang til gigantmarkedet i Kina, men fremdeles sier kineserne nei til en rekke oppdrettsanlegg på Vestlandet. Årsaken er laksesykdommene PD og ILA.
Abonnent
Økonomi

Ny lakseavtale mellom Norge og Kina

Mandag signerer Norge og Kina en ny lakseavtale som skal åpne for mer norsk lakseeksport. – Et viktig marked, sier fiskeriutsending til Kina.
Abonnent
Økonomi

Hydro: Sivil domstol hever produksjonsforbud i Brasil

Den føderale domstolen i Belém i Brasil har i en sivil sak hevet produksjonsforbudet mot Hydros Alunorte-anlegg. Anlegget vil fortsatt gå for halv maskin.
Abonnent