Økonomi

Det blå lynet, klart for nye oppdrag

Sol frå knallblå vårhimmel over Odda, ein perfekt dag for finvask av eit blått taxi-lyn.
Abonnent
Økonomi

– Voksne presser unge på boligjakt ut av byen

Barnefamiliene taper oftere budrunden når voksne boligeiere bestemmer seg for å selge eneboligen og flytte inn til sentrum, mener eiendomsmegler. Boligprisene i Bergen steg med 1,8 prosent i mars.
Abonnent
Økonomi

Skatteetaten advarer: – Ikke la deg lure

Skattemeldingen og skatteoppgjøret er rett rundt hjørnet, og skatteetaten advarer nå om å ikke la seg lure av svindlere som lokker med utbetalinger.
Abonnent
Økonomi

Redningsmenn får tariffavtale

Partene har oppnådd enighet i meglingen, etter at streiken blant redningsmenn i Bristow Norway torsdag havnet på Riksmeklerens bord.
Abonnent
Økonomi

Kripos åpner etterforskning av dataangrepet mot Hydro

Etter at Hydro onsdag anmeldte dataangrepet mot selskapet, har Kripos åpnet etterforskning av saken. Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet.
Abonnent
Økonomi

Kan få 235 «Røkketårn» i Europas største vindkraftverk

Vindkraftverket kan bli like stort som Åsane bydel og få 235 turbiner som er fire ganger høyere enn rådhuset i Bergen. – Jeg synes dette er spennende planer, sier Modalen-ordføreren.
Abonnent
Økonomi

Kjos ber kundene om unnskyldning

19 Norwegian-avganger i, til og fra Norge er innstilt onsdag etter at Boeing 737 MAX 8-flyene er satt på bakken. Norwegian-sjef Bjørn Kjos ber om unnskyldning.
Abonnent
Økonomi

Jensen: Kan koste 5100 milliarder å stenge oljekranen

Basert på formuestall fra nasjonalbudsjettet kan det koste staten 5100 milliarder kroner å skru igjen oljekranen tvert, anslår finansminister Siv Jensen (Frp).
Abonnent
Økonomi

Vil utvide Media City med nytt bygg over gaten

Om de får tillatelse fra kommunen, vil eiendomsselskapet Entra ha et nesten 30 meter høyt bygg på plass i løpet av fem år.
Abonnent
Økonomi

Solgte laks for over én milliard

En av de største eksportbedriftene i Sogn og Fjordane, salgsselskapet Bravo Seafood i Florø, solgte i fjor laks og ørret for vel én milliard kroner.
Abonnent
Økonomi

Huawei saksøker Canada for pågripelsen av Meng

En av Huaweis toppledere saksøker den canadiske stat og politiet for å ha pågrepet, ransaket og forhørt Meng Wanzhou før hun ble fortalt at hun var arrestert.
Abonnent
Økonomi

Naturvernarar krev opne gruveplanar

Naturvernforbundet bad om innsyn i gruveplanane i Naustdal. Då dokumenta kom, var sentrale opplysningar om gruvedrift og fjordfylling sladda.
Abonnent
Økonomi

Disse kjøpesentrene har størst vekst

I Bergen sentrum har kjøpesentrene omsetningsvekst under snittet. Drar du ut av byen, er historien en annen.
Abonnent
Økonomi

Kinesisk selskap kan overta Bergensbanen

Kinesiske MTR er et av selskapene som er med i konkurransen om å drive Bergensbanen i fremtiden. Selskaper fra fem land har meldt sin interesse.
Abonnent
Økonomi

Utestengt for alltid fra Island

Tre ringnotbåter som eies av tre kjente fiskerfamilier fra Austevoll og Sotra er for all fremtid utestengt fra fiske rundt Island. Årsaken er feilrapportering av fangst.
Abonnent
Økonomi

Norwegian raste fra start

Aksjene i flyselskapet Norwegian raste med mer enn 6 prosent da Oslo Børs åpnet mandag morgen.
Abonnent
Økonomi

BKK vurderer sal av bygget på Kokstad

BKK har sett i gang arbeid med å selja hovudkvarteret på Kokstad, og sjølv bli leigetakarar i bygget.
Abonnent
Økonomi

Kryptogruven som falt i grus

Planen var å starte datasenter for kryptoutvinning med bitcoin. Men så trakk den kinesiske forretningsmannen Jie Zhang seg plutselig.
Abonnent
Økonomi

Equinor investerer milliarder i Russland

Parallelt med at Norge har innført sanksjoner mot Russland etter annekteringen av Krim, har Equinor investert milliarder i landet.
Abonnent
Økonomi

Den varme sommeren ga røde tall for våpenbutikken

Knusktørr sommer og skytebaner som ble stengt på grunn av brannfare. Det førte til at Bergens tradisjonsrike våpenbutikk, Våpen-Søilen, for første gang fikk millionunderskudd.
Abonnent
Økonomi

– Slaktebåten bør heller sende laksen til Norge

Slaktebåten «Norwegian Gannet» bør heller frakte oppdrettslaksen til bedrifter langs kysten på Vestlandet, fremfor å sende fisken som en råvare til Danmark og EU.
Abonnent