Økonomi

Millionene renner inn på Hydro-verkene

Hydros aluminiumsproduksjon i Årdal hadde i fjor sitt nest beste år noen gang, og leverte et overskudd før renter og skatt på 659 millioner kroner.
Abonnent
Økonomi

Berømmer vestlandsk pågangsmot

– Vestlandet og vestlendingene har et fortjent rykte for sitt gode pågangsmot, for optimismen og kreativiteten, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.
Abonnent
Økonomi

Vossinger avler insekter for å blande i brødet

På Voss avler de larver for å blande i brød og pizza. Invertapro var bare ett av 48 oppstartsselskaper som torsdag viste seg frem for rundt 80 investorer.
Abonnent
Økonomi

Milliardunderskudd for Norwegian

Norwegian fikk et underskudd før skatt på 1,4 milliarder kroner i fjerde kvartal 2017, mot et overskudd på 299 millioner kroner i samme kvartal i 2016.
Abonnent
Økonomi

Vurderer å flytte ut Friele-ansatte

Friele vurderer å flytte stabsfunksjoner fra Midtun til København. Samtidig har de økt bemanningen i produksjonen, hvor de nå kjører to skift.
Abonnent
Økonomi

Mister storkunde fordi staten sentraliserer sine innkjøp

– Universitetet har stått for halvparten av vår omsetning, men nå får de ikke bruke oss lenger, sier medeier av Hotel Park Bergen, Anne Margrethe Klohs.
Abonnent
Økonomi

Investor spår blodig åpning på Oslo Børs

Investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet spår blodig åpning på Oslo Børs etter et kraftig fall på Wall Street torsdag kveld.
Abonnent
Økonomi

Handelsrekord på den verste børsdagen i Oslo siden 2016

Oslo Børs var tungt preget av uroen i verdensmarkedene tirsdag. Aldri har det vært gjennomført like mange handler på et døgn – selv om hovedindeksen raste.
Abonnent
Økonomi

Oppdretter vant over Forsvaret

Bevæpnet politi og Forsvaret bordet oppdrettsanlegget i Herdlefjorden. De mente fiskerøkterne forstyrret lyttestasjonen i fjorden. Nå har oppdretteren slått tilbake.
Abonnent
Økonomi

Mann siktet for å ha truet Røkke

En mann er pågrepet, siktet for å ha kommet med trusler mot Kjell Inge Røkke, melder VG.
Abonnent
Økonomi

Fransk elbilselger mener Sandvens fremstilling av fakta er svak

Tarek Houni mener det var til det beste for alle å sende Sandvens 36 millioner elbil-kroner til Hongkong. Det er helt uforståelig for luksusbilforhandleren. – Ekstrem belastning, sier daglig leder.
Abonnent
Økonomi

DNB gir opp å få de analoge kundene inn i nettbanken

Til tross for stigende gebyrer og færre filialer: Trolig er 200.000 norske bankkunder fortsatt analoge, og betaler til sammen 350 millioner kroner i året i gebyrer for å betale regningene sine.
Abonnent
Økonomi

Kundenes dom: Drosjer og lavprisbutikker fornyer seg minst

Drosjesentralene Norgestaxi, Oslo Taxi og Bergen Taxi er blant de minst innovative store selskapene i Norge. Bare lavpriskjedene Coop Prix, Joker og Bunnpris sakker enda mer akterut.
Abonnent
Økonomi

Trump håper på større investeringer i USA

Donald Trump skrøt av sin egen innsats som president og forsøkte å lokke investorer til USA i sin tale under Verdens økonomiske forum (WEF) i Davos.
Abonnent
Økonomi

Eks-advokat Jon Eilif Orrem dømt til fengsel

Fengselsstraffa er langt mindre enn det Økokrim ville ha, men Orrem evnar ikkje å gleda seg over det, fortel forsvararen.
Abonnent
Økonomi

Sykkel-VM ble suksess for Grieghallen

Sykkel-VM bidro til å gi Grieghallen AS et rekordår i fjor, selv om arrangøren ennå ikke har gjort opp for seg.
Abonnent
Økonomi

Luksusbilselger Sandven AS saksøkes (Abo)

En fransk bilselger mener Sandven AS brøt avtalen om levering av over 200 elbiler. – Et sant mareritt av en sak, sier daglig leder Trond Sandven.
Abonnent
Økonomi

Rieber-familien satser på ny helseteknologi

IT-selskapet Avans fra Dale vil med Rieber-familien i ryggen ta hånd om den digitale kommunikasjonen mellom oss og viktige deler av Helse-Norge.
Abonnent
Økonomi

Bergensere vil gjerne bo i sentrumsleilighet

Halvparten av bergenserne ville valgt en leilighet dersom de skulle kjøpt ny bolig, viser fersk undersøkelse.
Abonnent
Økonomi

Hvert tiende kontor står tomt

Aldri har så mange kvadratmeter kontorbygg stått tomme i Bergen. 10,4 prosent av byens kontorer er ikke i bruk. Likevel er ekspertene optimister.
Abonnent