Kvinnsland går av på grunn av sykdom

Stener Kvinnsland går av som styreleder for Helse Stavanger og Oslo universitetssykehus.

TREKKER SEG: Stener Kvinnsland har flere tillitsverv i sykehus-Norge. Han gir seg som styreleder for to helseforetak, men vil sluttføre arbeidet med Kvinnsland-utvalget. Eirik Brekke

Tidligere Helse Bergen-direktør Stener Kvinnsland (68) har valgt å trekke seg fra styreverv på grunn av sykdom. Kvinnsland har siden 2011 vært styreleder ved Ous og ble i fjor utnevnt til styreleder også for Stavanger universitetssykehus.

Ønskes god bedring

I Stavanger er fredagens styremøte avlyst på kort varsel. På nettsidene til Stavanger universitetssykehus blir Kvinnsland takket for innsatsen og ønsket god bedring.

– Vi takker Stener Kvinnsland for den gode jobben han har gjort for Stavanger universitetssjukehus i perioden – og ønsker god bedring og alt godt videre, sier administrerende direktør i Helse Stavanger, Inger Cathrine Bryne.

Helse Vest-direktør Herlof Nilssen skriver dette i meldingen:

– Som styreleder har Stener Kvinnsland lagt ned en solid innsats og medvirket med både erfaring, forståelse og kunnskap fra mange år i flere roller i Sykehus-Norge.

Les også

Kvinnsland om datterens kreft: – Det tøffeste en familie kan oppleve.

Står løpet ut

Kvinnsland leder også Kvinnsland-utvalget, som utreder organiseringen av sykehusene på oppdrag fra helseministeren. Her vil Kvinnsland sluttføre arbeidet som skal leveres i desember, skriver Dagens Medisin.

Kvinnsland som også har vært kreftlege, gikk av som administrerende direktør for Helse Bergen i august i fjor. Etter det ble han ansatt som rådgiver for det internasjonale arbeidet til Haukeland universitetssykehus, og som professor II i en 10 prosents stilling ved Universitetet i Bergen.