Vil kaste ut Akvariet

Akvariet kan bli ekskludert av den europeiske organisasjonen for dyreparker og akvarier på grunn av ulovlig dyreimport.

  • Gunnar Wiederstrøm
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 20 år gammel

Akvariet ble under tvil opptatt som medlem av European Association of Zoos and Aquariums (EAZA) i 2000. Bakgrunnen for tvilen var at akvariet to år tidligere var anmeldt av tollvesenet for ulovlig import av fem silkeaper.

— Jeg tok dette opp i styret, men ettersom det ikke fantes noe konkret resultat av anmeldelse, fikk de bli medlem, mye på grunn av sitt gode navn og rykte, sier Sven Ove Larsson.

Han sitter i styret for EAZA og er ordförande i Svensk Djurparksförening.

Det første forholdet ble foreldet fordi Bergen Politidistrikt ikke etterforsket saken. Larsson har vært ukjent med at akvariet på ny var anmeldt for ulovlig dyreimport. Importen har skjedd via et italiensk selskap.

— Man får ikke være anklaget for denne typen virksomhet og samtidig være medlem av vår organisasjon. Dyrehandlere skal man ikke befatte seg med. Dette er et flagrant brudd med alt som vår forening står for, sier Larsson.

Han er en av Europas fremste eksperter på oppstalling av ville dyr i fangenskap, og er blant annet brukt som rådgiver av landbruksdepartementet i Norge.

Larsson vil i forbindelse med et møte i EAZAs komite for etikk, som holdes i neste måned, foreslå at Akvariet i Bergen mister sitt medlemskap i EAZA. 260 dyreparker og akvarier i Europa er med i EAZA. Disse har over 100 millioner besøkende hvert år.

Publisert: