Ved denne skolen er 118 sjåfører tatt for råkjøring på tre uker

Publisert Publisert

«SKREMMENDE»: På bildet av veien ligger Sundve barne- og ungdomsskolen til høyre. Her ble 33 sjåfører lasertatt torsdag. Totalt 115 blister på Vestlandet røk til i UP-kontrollen torsdag. - Det er litt skremmende at så mange kjører så fort forbi denne skolen. Man trenger ikke være politi for å mene at det ikke er bra, sier distriktsleder Terje Oksnes for UP på Vestlandet. Foto: Politiet/Marie Havnen (arkiv)

  • Skremmende, sier UP-sjefen. I den godt varslede storkontrollen torsdag ble det ny storfangst av råkjørere.
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Terje Oksnes er leder for Utrykningspolitiet (UP) på Vestlandet.

Torsdag — i forbindelse med den bredt forhåndsomtalte, felleseuropeiske fartskontrollen «Speed Marathon» - tok Oksnes' mannskaper igjen oppstilling med laser. Blant annet ved veien som går forbi Sundve barne- og ungdomsskule på Voss.

UP-sjefen håpet på snille bilister, men:

Les også

- Det vil ikke overraske meg stort hvis mange blir tatt

Det nedslående resultatet fra skolen isolert: 33 sjåfører ble lasertatt, to av dem mistet lappen.

- VI SEES NOK: «Den før omtalte maratonkontrollen har startet. Kjør forsiktig og følg trafikkreglene. God tur! Vi sees nok i løpet av dagen - kanskje opp til flere ganger.» Slik lød teksten som UP la ut på sin Facebook-side torsdag morgen, ledsaget av logoen for den felleseuropeiske fartskontrollen «Speed Marathon». Foto: Fra UPs Facebook-side

— Hva jeg synes? Det er litt skremmende at så mange kjører så fort forbi denne skolen. Det er mye aktivitet av skolebarn ved veien, med henting av ting til skolearbeid og så videre, sier UP-lederen.

115 tatt i «Speed Marathon»

Til sammen ble 115 sjåfører lasertatt da UP på Vestlandet, altså i tre fylker, samlet alt de hadde torsdag – i 11 koordinerte laserkontroller.

– Det groveste eksempelet fra hele kontrollen er nok også knyttet til skolen på Voss. Der var det en bilist som kjørte i 85 km/t i 50-sonen, sier Oksnes.

Han forteller om tre kontroller på tre uker ved skolen. I de kontrollene er 118 sjåfører stoppet for å ha kjørt for fort forbi, og til sammen åtte sjåfører er fratatt sertifikatet.

— Man trenger ikke være politi for å mene at det ikke er bra, sier UP-sjefen i vest lakonisk.

— Folk må ta hensyn, passe fartsgrensen og bør i aller høyeste grad tenke på at det er barn der.

Lavere enn snittet

Selv om torsdagens storaksjon ga stor «fangst», sier Oksnes at resultatet er lavere enn snittet for torsdager ellers i året.

  • Da tenker jeg i forhold til hvor mange timer vi hadde laserkontroller. Men denne kontrollen var jo behørig varslet i media. Det skulle egentlig bare mangle at det ikke var flere som ble tatt. Og antallet er uansett høyt.

Oksnes hadde cirka 40 mannskaper i sving med laser torsdag. Alle ressurser ble satt inn, sier han.

For Vest politidistrikt alene viser tallene fra torsdag 86 fartsovertredelser og tre førerkortbeslag. Laserne i Hordaland sto her:

  • Ved E39 Haugsvær (Masfjorden) og E39 Bjørsvik i Nordhordland.
  • E16 ved Sundve på Voss
  • Fylkesvei 561 i Rong i Øygarden og fv. 555 sør i Fjell på Sotra
    Oksnes har ikke tall for hvor mange foreleggskroner bilistene må ut med etter storkontrollen torsdag. Han sier forenklede forelegg for fart spenner fra 1600 til 7800 kroner.

— Forferdelig påske

Vi skal ikke lenger tilbake enn dette årets påske for å finne storkontroll à la torsdagens maratonkontroll. Også påskekontrollen var godt varslet på forhånd.

Før den siste kontrollen sa Oksnes dette til BT:

— Jeg håper det ikke blir like ille som i påsken. Denne gangen er trafikkmengden en del lavere. Det vil ikke overraske meg stort hvis mange blir tatt, heller.

Publisert