Herman Friele er Høyres ordførerkandidat

Nominasjonskomitèen i Bergen Høyre vil ha kaffekongen Herman Friele jr. (59) som partiets ordførerkandidat i Bergen. Høyre detonerte bomben på en pressekonferanse klokken 12.00 i dag.

Publisert: Publisert:

— Jeg tok betenkningstid og var overrasket da jeg ble spurt. Men jeg synes det er spennende og utfordrende å kunne gjøre noe for bysamfunnet, fortalte Friele på pressekonferansen.

Hjertebarn

Hjertebarnet blir som ventet vilkårene for næringslivet her i byen.

— Jeg vil jobbe for at flere innenfor næringslivet tør satse her i Bergen. Omfordeling av skatteinntektene slik at vi kan løse prioriterte oppgaver blir også viktig, sier Friele.

Kaffekongen har ikke vært partipolitisk aktiv siden han var leder i Fana Unge Høyre i 1965. Da var for øvrig Terje Rød-Larsen nestleder. Han sitter imidlertid i byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsens kontaktutvalg for næringslivet.

Henrykt

Monica Mæland (34) er - ikke like overraskende - innstilt som byrådslederkandidat.

Nominasjonskomitèens forslag skal på høring i Høyre før nominasjonsmøtet avholdes lørdag 2. november. Først da blir det endelig avklart at Friele er partiets ordførerkandidat, men dette er i realiteten en formalitet.

Leder av nominasjonskomiteen, Martin Smith-Sivertsen, er henrykt over å få kaffekongen på laget.

— Herman Friele har lang erfaring fra det bergenske og nasjonale næringsliv, og Monica Mæland er en utmerket politiker. Friele er kjent som en samfunnsengasjert person, og han har veldig lyst til å kunne bruke noen år på å gi litt av seg selv for Bergen og bergenserne, sier Smith-Sivertsen i en pressemelding.

Herman Friele er en av Bergens mest profilerte næringslivsledere. Han har i en årrekke ledet driften av Kaffehuset Friele, der familien eier 56 prosent av aksjene.

Publisert:

ORDFØRERKANDIDAT: Herman Friele er i dag utpekt som Høyres ordførerkandidat i Bergen.