Stray anker fengslingen

Advokaten mener korrupsjonssiktede Jan Sverre Stray ikke kan holdes lenger i varetekt. Selv roser Stray de ansatte i fengselet.

ANKER: - Den eventuelle bevisforspillelsesfaren må nå være ikke-eksisterende, og vi vil derfor anke fengslingen, sier advokat Rolf Knudsen, som representerer Jan Sverre Stray.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

— Han ønsker å bidra med det han kan for at denne saken skal bli avklart så fort som mulig. Den eventuelle bevisforspillelsesfaren må nå være ikke-eksisterende, og vi vil derfor anke fengslingen, forteller Rolf Knudsen, som er advokat for den korrupsjonssiktede høyrepolitikeren Jan Sverre Stray.

På vegne av sin klient, vil han tirsdag sende en anke på varetektsfengslingen til Bergen tingrett. Stray er sammen med to forretningsmenn fra Åsane siktet for grov korrupsjon. Strafferammen er ti år.

Dersom tingretten ikke selv omgjør vedtaket, vil anken gå til lagmannsretten.

Skryter over ansatte

Knudsen var mandag i kontakt med Jan Sverre Stray pr. telefon, og skal i morgen besøke ham i fengselet.

Les også

Byttet navn på faktura

Les også

- Se, vi sitter ikke i fengsel

— Hvordan har din klient det?

— Helgen var ikke så kjekk, på bakgrunn av medieeksponeringen. Men han styrer det litt selv i forhold til hvor mye han tar i mot av informasjon. Han har det etter forholdene greit i fengselet og skryter over hvor flinke de er, sier Knudsen.

De medsiktede forretningsmennene fra Åsane skal i fjor ha betalt rundt 100.000 kroner til Creacon, som er driftsselskapet bak barne-tv-programmet Vennebyen. Stray er investor i selskapet, og er også svigerfar til gründeren.

I fjor var Stray ansvarlig for å hente inn sponsorer til et stort arenashow Vennebyen arrangerte i Vestlandshallen i Åsane. Ifølge sin advokat betraktet Stray overføringen på 100.000 kroner som en helt ordinær sponsing av et Vennebyen-showet.

Kjenner ikke forklaringer

Mandag kom det frem at de medsiktede forretningsmennene er av en helt annen oppfatning. De hevder de betalte for rådgivning, og fikk også tilsendt en ny faktura. Her stod det at den gjaldt rådgivning i forbindelse med et eiendomsprosjekt, og ikke sponsing, som først anført.

— Jeg kan vanskelig kommentere forklaringer jeg ikke kjenner innholdet av, sier Rolf Knudsen.

Les også

Varaordføreren fattet mistanke

Les også

Lite tomteselskap sponset 100.000

Advokaten forklarer at det følger begrensninger med å få tilgang til forklaringer fra medsiktede, og at han derfor har frastått fra å få tilgang til disse. Han bekrefter likevel at klienten står fast på at han oppfatter betalingen som å gjelde for sponsing av showet.

Lite tomteselskap

Som BT skrev søndag, ble pengene overført fra et lite tomteselskap de to forretningsmennene eier sammen. Selskapet hadde i fjor totale inntekter på rundt 200.000 kroner.

Så vidt BT kjenner til, har tomteselskapet intet merkenavn eller logo. Det har heller ikke lyktes BT å få klarhet i om selskapet fikk noen form for profilering i forbindelse med arenashowet.

Publisert: