Mannen er siktet for å ha slått sin 50 år gamle kamerat Torbjørn Bauge til døde på en vennemiddag, natt til søndag.

Han satt i går i avhør på politistasjonen i Haugesund, ifølge hans forsvarer og politiet. Flere dommer viser at mannen også tidligere er dømt for blant annet voldsbruk og skadeverk.

I den nyeste dommen, fra 2013, ble mannen dømt til samfunnsstraff for å ha slått ned og truet en mann i alkoholrus. Han erkjente forholdene. Den nå 40 år gamle mannen hadde drukket og sovnet på et serveringssted i Leirvik. En tidligere politimann var på stedet, og ble bedt av personalet om å hjelpe dem. Han vekket 40-åringen, som reagerte med først å ta kvelertak rundt halsen og deretter å slå til eks-politimannen.

— To harde slag

I 2005 ble mannen dømt til 30 dagers fengsel for en episode på byen i Leirvik. I en gatekjøkken-kø la han en annen mann i bakken og «ga han to harde slag i hovudet med knyttene neve.» 40-åringen mente i retten at slagene var en følge av provokasjon, noe retten ikke trodde på.

Også da var den nå 40 år gamle mannen ruset. Han har flere ganger erkjent å ha hatt et alkoholproblem. 40-åringen er også dømt for noen andre forhold.

Hans advokat, Kjell Steinsbø, ønsker ikke å kommentere de tidligere dommene mot 40-åringen. Han vil heller ikke si om mannen har erkjent straffskyld.

— Jeg ønsker ikke å kommentere noe mer før fengslingsmøtet tirsdag, sier Steinsbø.

40-åringen er nå siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han skal ifølge forsvareren ha hatt det svært tungt etter pågripelsen.

Blodig etter mange slag

50-åringen skal ha vært svært blodig etter en rekke slag mot hoderegionen, enten med bare knyttnever eller med en butt gjenstand.

Åstedet skal være preget av uorden i etterkant av slagsmålet. Lensmann Roald Raunholm sier de arbeider ut fra at voldsepisoden skjedde relativt kort tid før klokken 06.55 søndag morgen. Da ble hendelsen meldt til politiet fra medisinsk nødtelefon.

— Vi antar at det skjedde kort tid før det, selv om vi ikke vet helt hendelsestidspunktet, sier Raunholm.

- Gode venner

Hendelsen skjedde natt til søndag. I en enebolig var to par til stede: Bauge, den siktede og deres respektive partnere.

Ifølge politiet var de fire gode venner.

Etter det BT får opplyst, skal 50-åringen ha gått til angrep på kjæresten til den nå voldssiktede 40-åringen. 40-åringen skal da ha reagert med å gå løs på 50-åringen, som døde noen timer senere av store hodeskader på Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Den siktede mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling tirsdag ettermiddag i Haugesund, ifølge påtalejurist Thor Buberg.

Kripos er var i går på plass på Stord for å hjelpe lokalt politi med krimtekniske undersøkelser på åstedet.