Tre turister har falt i fossen, men denne mannen lar seg ikke stoppe

Publisert:

ALT FOR ET BILDE: Denne mannen klatret like godt ned på en fjellhylle for å fotografen Vøringsfossen. Bildet er tatt fra Fossli. Det planlagte sikringsarbeidet er ennå ikke kommet i gang. - Kanskje på tide at det skjer noe fort, spør fotografen. 2211-TIPSER

  • Dette er ikke noe du ønsker å se på, sier øyenvitne.

Tre personer har omkommet etter å ha falt i Vøringsfossen i Eidfjord i Hordaland de fem siste årene. Den siste var en russisk kvinne i sommer.

Men turistene bare fortsetter å leke med livet ved den 182 meter høye Vøringsfossen.

En hytteeier ble nylig vitne til at en mann gikk ut på en fjellhylle for å ta bilder.

— Vi var veldig skeptiske, sier mannen.

PÅ TUR: Her utfordrer tre voksne mennesker, som du skimter i midten av bildet, skjebnen. - De sto der og diskuterte et eller annet, sier fotografen. 2211-TIPSER

«Blir lurt»

BT har tidligere vist bilder av folk på kanten av stupet. Men denne mannen gikk altså et skritt lenger, i likhet med en gruppe på tre voksne. De beveget seg i området rett nedenfor toppen av platået.

Utrolig nok gikk det bra med alle fire.

— Dette er ikke noe du ønsker å stå og se på, at folk faller utfor, sier mannen, som mener at han hvorfor turistene er så ivrige.

— De blir litt lurt visuelt, og strekker seg litt og litt for å se fossen ordentlig, mener han.

Skilt hjalp ikke

Eidfjord kommune har bestemt seg for å bruke 20 millioner på å oppgradere området. Bro, utkikksplattform og gjerder skal beskytte turistene.

Men byggearbeidenen har ikke startet ennå.

Les også

De ville nyte Norge. På seks år er 87 døde.

Les også

Slik skal de sikre Vøringsfossen

Prosjektet skal bygges ut gradvis, og når alt står klart i 2020, vil gjestene bli møtt av et besøkssenter, flere kilometer med vei og gjerder, samt en bro over fossen.

Eidsfjords rådmann Aud Opheim Lygre sa til BT i august at sikkerhet er viktig for kommunen, selv om folk ferdes i naturen på eget ansvar.

Etter en ulykke i 2011, da en kvinne fra Østerrike døde, satte kommunen opp flere varselskilt. Likevel skjedde det på nytt i sommer.

— Turistene ønsker å se det spektakulære. Derfor vil vi kanalisere trafikken til sikre utkikkspunkter, der de samtidig får best mulig utsikt. Samtidig er det umulig å gjerde inn alle skrenter, sa Lygre.

Tips om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post.

Publisert: