21-åringen erkjenner hasjsmugling

Ble tatt med 12 kilo cannabis i bagasjerommet på Vaksdal. Politiet mener de også sitter på regnskapet fra narkotikanettverket.

Publisert Publisert

ERKJENNER: Bildet viser deler av beslaget politiet gjorde i bagasjerommet til 21-åringen. Foto: POLITIET

  • Gerhard Flaaten
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Sent om kvelden 14. januar i år ble bilen til 21-åringen stoppet på Vaksdal. Med i følget på tre biler som skulle kjøre fra Oslo til Bergen, var to menn og en kvinne i 20-årene.

I bagasjerommet på bilen som ble kjørt av 21-åringen, fant politiet drøye tre kilo hasj og ni kilo marihuana.

— Han har erkjent kurervirksomhet for de 12 kiloene som ble beslaglagt, sier mannens forsvarer Fredrik Verling.

- Skulle selge til russ

Politiet mener mannen er med i et organisert narkotikanettverk, og at narkotikaen skulle distribueres blant annet i Bergen.

Han er verdens hyggeligste gutt

Bekjent av 21-åringen

De setter beslaget i sammenheng med ytterligere pågripelser nå i februar.

Lørdag for knappe to uker siden ble fem personer arrestert i Bergen. To av dem, begge avgangselever ved skoler i Bergen sør, ble varetektsfengslet.

— Vi mener disse to har hatt en større rolle i omsetning av stoff til avgangselever, dels også i skoletiden, sa politiadvokat Marita Mellingen etter fengslingsmøtet.

Mener de har regnskapet

Politiet mener en av de to skulle være mottaker av beslaget fra bilen til 21-åringen, og at narkotikaen skulle distribueres videre til russ i Bergen.

21-åringen nekter for å ha noen befatning med dette.

Politiet kan ikke sitte i et forebyggende råd med en som er siktet i en så alvorlig straffesak

Politioverbetjent Jørn Solsvik

— Han erkjenner ingen deltagelse i det som gjelder distribusjon inn mot russemiljøet, sier Verling.

Alle de fire som ble pågrepet på Vaksdal, sitter fortsatt varetektsfengslet.

Under etterforskningen, som har pågått siden i fjor høst, har politiet blant annet innhentet elektroniske bevis. De mener de sitter på regnskapet fra narkotikahandelen.

Hadde tillitsverv

21-åringen som nå har erkjent hasjsmuglingen, har tidligere hatt et sentralt tillitsverv ved skoler i Bergen. Det har også den ene 18-åringen som sitter i varetekt.

Les også

- Jeg kommer aldri til å nærme meg hasj igjen

De to har en stor kontaktflate i kraft av sine posisjoner i russemiljøet. Begge har samarbeidet med flere aktører om russefeiringen i Hordaland. Blant andre Hordaland politidistrikt, fylkeskommunen, skoleledere, og Trygg Trafikk deltar i gruppen, som har møter flere ganger i året.— Hvis det er korrekt at vedkommende sitter i denne gruppen, så vil samarbeidet med ham opphøre. Politiet kan ikke sitte i et forebyggende råd med en som er siktet i en så alvorlig straffesak, sa politioverbetjent Jørn Solsvik, leder for Seksjon for organisert kriminalitet i Hordaland politidistrikt i helgen.

- Verdens hyggeligste gutt

BT har snakket med flere som har samarbeidet med 21-åringen om russearrangementer. Alle gir ham gode skussmål. Bergenseren var blant annet sentral i å arrangere en russeinnvielse for 2500 russ med et budsjett på 800.000 kroner. Senere har han blant annet jobbet som dørvakt.

Les også

Narkoaksjon mot skoler i Bergen

— Han var hardtarbeidende, dyktig og stilte opp. Han jobbet blant annet mye med russeinnvielsen, som han gjennomførte på en glimrende måte. Han er verdens hyggeligste gutt, sier én.Om lag 40 skoleelever ble pågrepet under en storstilt aksjon i bergensskolene forrige uke. De fleste ble tatt for å ha brukt stoff selv, og slapp med påtaleunnlatelse. Politiet setter pågripelsene av avgangselever i direkte sammenheng med beslaget i bilen til 21-åringen.

Publisert