Byggebransjens største grillfest måtte klare seg uten grill

De inviterte 700 mennesker til grillfest. Så la brannvesenet ned totalforbud mot grilling kvelden før arrangementet.

Publisert Publisert

KRISELØSNING: Da Bergen kommune la ned totalforbud mot grilling ble arrangørene av byggebransjens største grillfest litt svette. – Løsningen funker helt fint, og stemningen er på topp, sier Frode Greve, som istedenfor å grille, fikk jobben med å servere de 700 gjestene. Foto: Marita Aarekol

  • Malene Indrebø-Langlo
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Det var helt uaktuelt å avlyse. Men vi ble litt spente da brannvesenets pressemelding tikket inn torsdag kveld.

Det sier Rune M. Espeland, salgs- og markedssjef i Neumann Bergen.

Torsdag kveld la nemlig brannvesenet og Bergen kommune ned totalforbud mot grilling på grunn av ekstremt høy brannfare.

2000 koteletter

Det passet noe dårlig for byggleverandøren Neumann Bygg.

For 27. år på rad, inviterte bedriften på kundekveld – en årlige grillfest hvor nærmere 700 håndverkere blir invitert på grillmat hos Naumanns på Kristianholm i Sandviken.

RUTER: Det var ikke langt mellom de rutete skjortene på byggebransjens største grillfest på Kristianholm fredag kveld. Foto: Marita Aarekol

– Vi hadde bestilt 2000 marinerte koteletter, så det var bare å komme opp med en annen løsning, sier Espeland.

En «mannefest»

På lagerplassen er stablene med planker og byggematerialer byttet ut med langbord og benker. Det er menn i alle aldre så langt øyet kan se, med øl i glassene og grillmat på papptallerkene.

– Slik er det i byggebransjen, det er langt mellom kvinnene, sier Espeland.

– Det ville vært feil å smelle opp noe mer fancy enn grillmat og øl. Dette er tross alt en «mannefest», sier salgssjefen og ler.

MENN OG KOTELETTER: Det var langt mellom kvinnene på den årlige grillfesten til Neumann Bygg, hvor nesten 700 entreprenører, murere, byggmestere, snekkere og andre håndverkere var invitert. Foto: Marita Aarekol

For det ble grillmat. Selv om bedriften ikke fikk grille selv, fikk et cateringselskap inn en storbestilling i siste liten.

– Her er det ingen sure miner, det ordnet seg til slutt, sier Espeland.

Ruter til hverdags, ruter til fest

I tillegg til grillmat, ølbod og konkurranse i spikring og drill, hadde 30 leverandører tatt turen til Bergen denne fredagen.

– De kommer fra hele landet. Det er svært sjeldent de har muligheten til å komme i kontakt med så mange håndverkere, sier Espeland.

«BBQ TEAM»: Neumann arrangerer hvert år byggebransjens største grillfest. I år var det dessverre verre med grillingen, etter at Bergen kommune la ned totalforbud mot all åpen ild. Foto: Marita Aarekol

– Kundene er konkurrenter med hverandre, men stemningen på grillfestene er alltid god. Selv om vi har hatt episoder hvor en håndverker har takket nei, fordi de har en klinsj med en konkurrent. Slik er det i alle bransjer, sier Espeland.

Konkurrenter eller ei, likheten mellom de nesten 700 deltakerne er slående, og det er ikke langt mellom kortermet ruteskjortene, raske solbriller og piratbukser i dongeristoff – gjerne med litt praktiske lommer.

Litt skuffet

I hjørnet av parkeringsplassen – hvor det i utgangspunktet var rigget for grilling – deler Bjørn Storedal ut koteletter og pølser fra store aluminiumsformer.

– Jeg skulle vært grillsjef i kveld, så dette er litt skuffende, sier han.

– For gjestene spiller det nok liten rolle. Men det er noe helt annet å få hele grillopplevelsen, lukten og varmen fra grillen, sier Storedal.

– Men for å si det slik: det hadde vært mye verre dersom det var Hansa som streiket, skyter sidemannen inn.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Obos har kjøpt Neumann-tomten i Sandviken

  2. Nå får du en klekkelig bot for å grille i parken

  3. – En regnbyge eller to hadde tatt unna noe av presset på brannvesenet

  4. Vil stanse salg av engangsgriller

  1. Bergen kommune
  2. Grill
  3. Øl
  4. Sandviken
  5. Byggeindustri