Hadde stjålet båten han ble reddet fra

Mannen i 30-årene må møte i retten for flere lignende forhold.

Publisert: Publisert:

SØK: Her søker Redningsselskapet etter den savnede mannen natt til fredag. Foto: RS «STORMBULL»

Mannen som ble plukket opp av et helikopter fredag morgen, etter en båttur som endte på et skjær, hadde stjålet båten, opplyser politiet. Han er allerede tiltalt for flere lignende forhold.

– Han skal møte i retten for en rekke ulike saker, det er i hovedsak flere tyverier av båter, og han har kjørt disse i påvirket tilstand. Dette er saker som skjedde i fjor, sier Kjell Idar Vangberg, lensmann i Nordhordland.

I august i fjor deltok to redningsskøyter, kystvaktfartøy, brannbåt og Sea King-helikopter i en leteaksjon etter ham.

Les også

Savnet båtfører funnet utenfor Radøy

Båten stjålet fra Manger

Rettssaken er ikke berammet ennå, og politiet vil forsøke å få hendelsen før helgen lagt ved i tiltalen så alt kommer opp i retten samtidig.

Båten ble stjålet fra Manger på Radøy. Politiet har sporet opp eieren.

– Mannen har erkjent tyveriet av båten. Han er mistenkt for å kjørt den i ruspåvirket tilstand, men erkjenner ikke straffskyld for dette. Vi venter på svar på blodprøve, sier lensmannen.

– Han vil bli siktet for disse forholdene, og målet er å samordne dette med sakene fra i fjor og få pådømt det samtidig.

Kjenning av politiet

Vangberg kjenner godt til mannen i tidlig 30-årene og beskriver ham som en kjenning av politiet.

– Jeg har kjent ham i mange år. Han er i utgangspunktet ikke til fare for andre, men har en lei hang til rus og båttyveri, sa Vangberg til BT fredag.

De to siste redningsaksjonene har kostet mye penger og svekker samtidig beredskapen i tilfelle noe annet skulle skje. Om det er aktuelt å kreve erstatning av mannen, kan ikke lensmannen si noe om.

– Det har jeg ikke kjennskap til, så det kan jeg ikke uttale meg om.

Publisert: