Bombetruslene mot TV 2: Politiet har snakket med mistenkt

Bombetruslene mot TV 2 ble ringt inn fra Thailand. Men politiet mener de ikke har bevis nok til å straffe noen.

Publisert Publisert

POLITIAKSJON: En time etter at alle ble evakuert fra TV 2-bygningen på Nøstet i Bergen, avsluttet politiet sin aksjon. De oppsummerte med at truslene ikke var reelle. Både i Bergen og Oslo ble TV 2-bygningene evakuert i starten av september. Foto: Odd E. Nerbø (arkiv)

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

For litt over to måneder siden, mandag 5. september, ble det ringt inn bombetrusler mot TV 2 i både Bergen og Oslo. Telefonen kom fra et nummer i utlandet.

TV-stasjonens bygninger i begge byene ble evakuert. Så mange som 900 mennesker kan ha blitt berørt av tømmingen av lokalene.

Les også

Vestlending i utlandet mistenkt for bombetruslene som tømte TV 2

Vestlandsk mann

Etter en måneds etterforskning hadde politiet en vestlandsk mann i søkelyset som mistenkt og formelt siktet.

Politiet bekrefter nå at oppringningen kom fra Thailand.

Påtaleansvarlig for saken i Bergen, politiadvokat Sigrid Sulland, opplyser til BT at flere navn har figurert i saken, og at de har vært i direkte kontakt med en av de mistenkte.

– Vi har snakket med én av dem, sier Sulland.

For Bergens del er saken nå henlagt på bevisets stilling, forteller hun videre. Politiet mener de ikke har nok bevis til at noen kan knyttes til oppringningen.

– Vi har etterretningsinformasjon, men ikke rettslig informasjon, om hvem som disponerer nummeret det ble ringt fra. Uansett mener vi at vi ikke ville ha kommet i mål bevismessig. Derfor konkluderer vi med at det er usikkert hvem som har ringt.

– Så ingen har innrømmet noe?

– Nei, det ligger i kortene. Da ville vi gått videre med det.

Kan gjenopptas

Sulland kan ikke si hvordan det går med etterforskningen av saken i Oslo. BT har mandag ikke fått kontakt med noen i Oslo-politiet.

– Hva hvis Oslo kommer opp med noe i saken?

– Det går alltids an å gjenoppta en sak hvis det er grunnlag for det, svarer politiadvokat Sigrid Sulland.

I Oslo sier Håkon Berg, politiførstebetjent ved Sentrum politistasjon, at saken er sendt over til påtaleansvarlig jurist med forslag om henleggelse. Han presiserer at utfallet ikke er avgjort ennå.

Publisert